KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): …hogy 1990-től 2004-ig, míg az Európai Unió tagjai lettünk, 220 ezer olyan magyar polgár volt, aki az Európai Unió különböző országaiban dolgozott, miközben ez a munkavállalás az uniós tagságunkig sokkal nehezebb volt, mint utána. Ehhez képest a 220 ezer bővülése a napjainkig 120 ezerrel valósult meg.
Tehát egyáltalán nem lehet azokat a fogalmakat használni, amelyeket teljesen tudatosan összevissza állítanak az ellenzékiek. A szocialisták nem tudják megkülönböztetni az illegális bevándorlót az európai jogaival élő polgároktól, az MSZP mellett a Jobbik és az LMP meg folyamatosan olyan adatokat és szólamokat hangoztat ezzel kapcsolatban, ami egész egyszerűen köszönő viszonyban sincs a tényekkel.
Nem gond. Ezért van az, hogy folyamatosan hangsúlyozni kell, hogy a valóság ezzel kapcsolatban micsoda. Mint ahogy a bevándorlással kapcsolatban is folyamatosan hangsúlyozni kell, hogy a valóság hogyan néz ki, hiszen nemsokára lesz az Európai Tanács ülése, ahol épp ma a reggeli órákban tájékoztatta a parlamenti frakciókat a miniszterelnök a magyar álláspontról, amely továbbra is rendkívül következetes. Nem fogadjuk el, pontosan azon magyarok érdekében, akik rövidebb-hosszabb ideig szeretnének máshol dolgozni, azokat a javaslatokat, amelyek a bevándorlásra hivatkozva szűkítenék az európai polgárok munkavállalási lehetőségeit, és a rájuk vonatkozó szabályokban tennének olyan kitételt, amely igazából rontja ezek lehetőségeit. Eközben szigorúan támadjuk a kvótára vonatkozó elképzelést, és következetesen képviseljük azt az álláspontot, hogy a kötelező bevándorlási kvóta elvileg nem támogatható, rosszak azok a javaslatok, amelyek az ellenzék soraiból hangoznak el, hogy vállaljuk be a 120 ezres kötelező betelepítést - a szocialisták erre tettek javaslatot a törvény vitájában -, mert nem arról van szó, hogy Magyarország teherbírása mi, hanem arról, hogy elfogadjuk-e, hogy mások mondják meg nekünk, tartósan kivel kell együtt élnünk. (Tóbiás József: Az Országgyűlésben vagy, Lajos, nem Debrecenben!)
Éppen ezért azt szeretném javasolni az ellenzéki képviselőtársaknak (Kunhalmi Ágnes: Nem jó a propaganda! Logikai bukfenc! - Az elnök megkocogtatja a csengőt. - Dr. Bárándy Gergely: Hagyjátok már, nem érti, miről beszél!), tanulmányozzák a Fidesz elfogadott politikai nyilatkozatát. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me