CSEPREGHY NÁNDOR,

Full text search

CSEPREGHY NÁNDOR,
CSEPREGHY NÁNDOR, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselő Asszony! Köszönöm szépen, hogy immár több írásbeli és szóbeli kérdést követően ismét lehetőséget ad a szólásra ebben a kérdésben. Azonban mivel a kérdés tartalma nem változott, ezért a válasz sem tud változni.
De engedje meg, hogy egy konkrét jogszabályi helyet megjelöljek, ami talán megmutathatja az irányt, akivel önnek küzdenie kell. Ez pedig nem más, mint az Európai Bizottság, hiszen az ön által is hivatkozott törvény, amely a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szól, tartalmaz egy kitételt. Ez a kitétel nem a magyar Országgyűlés döntéséből fakadóan került ebbe a törvénybe, hanem a 2014/49-es EU-irányelv szerint, amely kimondja, hogy a betétbiztosítási rendszerek által történő kártalanításból a nyugdíjalapok betétesei ki vannak zárva.
Ahogy azt ön is említette, a Quaestor-ügy rendezésére a kormánynak volt egy javaslata, ez egy teljesen más jogi helyzet, amelyben részben vissza is kellett lépnie, hiszen az Alkotmánybíróság azt mondta, hogy káron nem lehet nyerészkedni, tehát a Quaestor-ügy esetében is egy teljesen egyedi elszámolási rendszert kell bevezetni.
A kormány abban a tekintetben elkötelezett, hogy a Honvéd Egészségpénztár mintegy 27 ezer érintettjének az ügyét kezelje. Erre jelen pillanatban még nincsenek meg a jogi fórumok.
Köszönöm szépen. (Demeter Márta: Kifogás, államtitkár úr! Oldják meg valahogy! - Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me