DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Képviselő Úr! Ön a felszólalásában azt a szót használta, hogy maffiózók. Az igazat megvallva kicsit csalódott vagyok, mert azt gondoltam, hogy a mai alkalmat arra használja majd ki, hogy tisztázza Sneider Tamás korábbi mondatait, aki szerint egy jobbikos kampányfőnöknek még maffiózókkal is jóban kell lennie. Régóta várjuk, hogy tisztázzák ezt a kijelentést. Sajnálatos, hogy ma sem kerül sor rá.
Volna azonban mást is tisztázni, mondjuk, Volner János cégtemetőjének ügyét. (Dr. Rétvári Bence: Így van.) Képviselő úr korábban több olyan céget alapított és vezetett, amelyet úgy számoltak fel vagy töröltek, hogy az adóhatóság azóta is több tíz millió forint adótartozást próbál behajtani rajtuk. Hogyan kérheti számon a Jobbik az átláthatóságot, ha a párt egyébként cégtemetőket hagy maga után? Hogyan?!
És persze nem feledkezhetünk el a legfontosabb ügyről. Igen, Kovács Béláról van szó. Lehet, hogy kényelmetlen ezzel az üggyel rendszeresen szembesülni itt a parlamentben is, el lehet ezt a kérdést feszült bekiabálásokkal hessegetni, de mind a mai napig nem tudjuk, hogy pontosan kiknek az érdekében járt el Kovács Béla; mennyit hozott a puttonyban a Jobbiknak; és egyáltalán hány Kovács Béla van még a Jobbikban.
Beszédes tény, hogy Vona Gábor nemrégiben egy műsorban úgy fogalmazott, hogy van Kovács Béla-ügy. Egy másik interjúban azt mondta, ő is hallott elbizonytalanító dolgokat; itt az idő, hogy mindenki megtudhassa, hogy pontosan miket.
Nemrégiben rendeztek itt, a tisztelt Házban egy korrupciós vitanapot. Saját Facebook-oldala a bizonyíték arra, hogy Kovács Béla követte a felszólalásokat, ajánlotta is ezt a vitát. Mindenféle posztolgatás helyett az lett volna a tisztességes, hogyha bejön ide és tisztázza magát. Egy EP-képviselő számára van itt fenntartott hely, megtehette volna.
Mindenesetre a Jobbik azt az egyedülálló bravúrt hajtotta végre, hogy még egyáltalán nem került kormányra, ennek ellenére szügyig ül korrupciós ügyekben. Ennek a teljesítménynek senki nem örülhet, legkevésbé a magyar emberek és azok a választók, akik kitüntették önöket a bizalmukkal. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban. - Dr. Staudt Gábor közbeszól.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me