HALÁSZ JÁNOS

Full text search

HALÁSZ JÁNOS
HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A hétvégén tartottuk a Fidesz-kongresszust. A kongresszusunkon szó volt a polgári berendezkedésről, a migrációról, a családok támogatásáról, a munkahelyteremtésről. De amikor az ellenzéket kérdezték erről a kongresszusról, nem ezekről a témákról beszéltek. Pedig azon múlik Magyarország jövője, hogy meg tudjuk-e védeni az országot az illegális bevándorlóktól, és hiszünk-e abban, hogy erős és sikeres családok nélkül nincs erős és sikeres országunk.
Ezek után az ellenzék nem ezekről az égetően fontos kérdésekről akar beszélni, hanem, mint mindig, ahogy itt ma is, a korrupcióról. Erre én azt tudom mondani, hogy az kiabál, akinek a háza ég. Azok vádolják a kormányt, akikről még a saját barátaik is lesújtó véleményt közöltek, ugyanis a Transparency International 2008-ban publikált jelentése szerint a korrupció akkor Magyarországon széles körben elterjedt, s különösen veszélyes az üzleti és az állami szféra találkozási pontjain, ahogy akkor írták.
A korrupció latin eredetű szó, amelynek a jelentése: romlás, rontás.
(8.40)
Azok kiabálnak korrupciót, akik rontást és romlást hoztak Magyarországra mind gazdasági, mind erkölcsi értelemben. A baloldal tönkretette Magyarországot, és évekig nem szóltak másról a hírek, mint a börtönbe és bíróságra vonuló MSZP-s politikusokról. Tehát a korrupció fogalma pontosan kifejezi a baloldal kormányzásának a minőségét: romlás, rontás, rombolás.
A 2002 és 2010 közötti időszak tele volt korrupciós ügyekkel, és ma azok vádolnak bennünket korrupcióval, akik elherdálták az ország vagyonát. Sok mindent elárul a baloldal nyolcéves kormányzásáról, hogy a legemlékezetesebb jelképük a nokiás doboz volt. Dombok közé építettek völgyhidat, a pusztába pedig alagutakat, vagy olyan uniós projektek épültek, mint a 40 centiméteres bodrogkeresztúri kilátó vagy a drégelypalánki kutyafitneszcentrum.
Ezzel szemben a jelenlegi kormány hivatalba lépése után azonnal zéró toleranciát hirdetett a korrupcióval szemben, de közben az ellenzék hemzseg a korrupciós ügyektől. Nézzünk néhányat! Juhász Ferenc közreműködése Fapál Ferenc lakásvásárlásában: hűtlen kezelés miatt bűnösnek mondta ki a törvényszék Juhász Ferencet. Feketekassza a józsefvárosi MSZP-nél. Elrendelték a nyomozást a józsefvárosi MSZP-s feketekassza ügyében. Az eljárást a NAV illetékes igazgatósága folytatja le ismeretlen tettes ellen, számvitel rendjének megsértése és más bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.
Több száz millió forint Simon Gábor számláján. Simon Gáborról, az MSZP volt elnökhelyetteséről 2014. február elején derült ki, hogy több száz millió forintot tart egy bécsi számlán, amelyet nem tüntetett fel vagyonnyilatkozataiban. Később az is nyilvánosságra került, hogy egy bissau-guineai útlevéllel Magyarországon is nyitott számlát, amelyen szintén milliók vannak. A Központi Nyomozó Főügyészség csaknem 100 millió forintos költségvetési csalással és ötrendbeli hamis magánokirat-felhasználás vétségével gyanúsítja az MSZP volt elnökhelyettesét.
Hiszékeny Dezsőt hivatali vesztegetés elfogadásával vádolják. Hűtlen kezelés Sukorón: emlékeznek erre az ügyre biztosan, 2015 októberében első fokon befejeződött a Sukoró-per. Tátrai Miklós, a telekcsere-szerződést megkötő volt vagyonkezelő-vezér 4, értékesítési igazgatója 3,5 év börtönt kapott. Gyurcsány Ferenc bizonyára nem véletlenül kiállt mindkettőjük mellett.
A korrupció azonban a Jobbiktól sem áll távol, a párt ugyanis mind a mai napig nem tisztázta minden idők legsúlyosabb korrupciós botrányát, a Kovács Béla-ügyet. A Jobbik képviselőjét orosz kémkedéssel vádolják. Vona Gábornak választ kell adnia arra, hogy hogyan és miből kaphatott a Jobbik Kovács Bélától sokmilliós támogatást, ahogy arra is, hogy miért nem vizsgálta ki a mai napig képviselője ügyét, és mit ért az alatt, hogy a KáGéBéla-üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott, „Sok mindent hallottam, közte elbizonytalanító dolgokat is, amikre választ várok.” Hát mi is választ várunk, kedves jobbikos képviselők, mint ahogy választ várunk arra is, hogy a Jobbik miért nem tudott elszámolni a közpénzekkel. Ugyanis a Jobbik törvénysértő módon éveken át elmulasztotta közzétenni pénzügyi beszámolóját a Magyar Közlönyben, emiatt a párt ellen a Legfőbb Ügyészség is vizsgálatot indított.
De az ellenzék korrupciós ügyeinek nincs vége. Ahol még szocialista polgármester irányít egy települést, ott újból és újból felbukkannak a gyanús ügyek. Ilyen például Szeged. Szegeden a helyi közlekedési kft. számlázott ki több mint 300 ingyenes parkolásra jogosító bérletet. Azt írják, hogy a piaci ár töredékéről állították ki a számlát az önkormányzatnak, de még azt sem fizették ki. Az ügyben hűtlen kezelés miatt nyomoznak.
Tisztelt Ház! Látjuk tehát, hogy az kiabál (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), akinek a háza ég, az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me