BANA TIBOR

Full text search

BANA TIBOR
BANA TIBOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A második Orbán-kormány három éve hatékonyságra hivatkozva egyetlen tollvonással megszüntette szülővárosomban, Körmenden a szülészet-nőgyógyászatot és az aktív belgyógyászatot. Bár a kormánypárti média igyekszik elferdíteni a valóságot, a vidéken élők, így a Vas megyeiek is nap mint nap szembesülnek az egészségügy egyre romló helyzetével.
Rig Lajos frakciótársammal nyáron intézményeket látogattunk Vas megyében. Tapasztalataink fényében mérhetetlenül cinikusnak tartom, hogy önök soha nem látott fejlesztésekről beszélnek az egészségügy területén. (Bangóné Borbély Ildikó: Hát ez az! Soha nem látott!) A Jobbik 2012-ben minden lehetséges eszközzel tiltakozott a leépítések ellen. Parlamenti felszólalásaim mellett tüntetést szerveztünk és aláírásokat is gyűjtöttünk a körmendi kórházért. A térségben élők szinte egyöntetűen álltak ki az intézményért, de a kormány semmibe vette a véleményüket.
A nagy csinnadrattával bejelentett beruházások sem úgy valósultak meg, ahogy megígérték. Körmenden folyamatosan tolják a határidőt, Szombathelyen pedig, bár átadták az új belgyógyászati tömböt, a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályon az anyukák a földön fekszenek, ahogy a szülészeten is kaotikus állapotok uralkodnak. A jelenleg zajló körmendi felújítások kapcsán kormánypárti politikusok ígéretet tettek az aktív belgyógyászat visszaállítására. Ugyanakkor a mostani aláírásgyűjtésünk, a több ezer támogató aláírás alapján is egyértelműen kijelenthetem, hogy a fideszes politikusok állításával ellentétben a szülészet-nőgyógyászatra is szükség van a térségben.
Tisztelt Államtitkár Úr! A tényekről beszéltem, konkrét válaszokat várok. Visszaállítják-e a megszüntetett osztályokat Körmenden? Tesznek-e valamit azért, hogy érdemben javuljon az egészségügy helyzete megyénkben, így Szombathelyen is, vagy továbbra is a felcsúti kisvasút és Mészáros Lőrinc támogatása élvez elsőbbséget? Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me