DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Képviselő úr, a számokat elfelejtette a felszólalásában említeni, hiszen a kormányzatnak ahhoz különösebben köze nem volt, hogy milyen osztályok maradnak meg, vagy melyek nem maradnak meg, mondjuk, a szülészet tekintetében. Van a szakmai kollégium szülészeti-nőgyógyászati tagozatának egy olyan minimumszáma, amely mellett még szülészetet fenn lehet tartani, egy minimális szülésszám, és ha a születések száma ez alá csökken, automatikus az, hogy ezek a szülészetek megszűnnek.
Nem történt ez itt sem másként. Vannak ágykihasználtsági adatok, vannak szükséges személyi feltételek, amelyek mellett bizonyos osztályok működhetnek, és ha nincsenek ezek az ágykihasználtsági adatok, akkor nyilvánvalóan koncentráltabb ellátás mellett döntünk a betegek érdekében, hiszen akkor úgy biztosítható nekik a megfelelő szintű ellátás, ha ez máshol történik meg. Mindemellett természetesen nőgyógyászati tevékenység egynapos sebészeti ellátásként továbbra is végezhető, egyszerű belgyógyászati, sebészeti, nőgyógyászati ellátásokra ott, lakosságközelben kerül sor, egynapos sebészet és járó-beteg-ellátás formájában.
Ami a Markusovszky Kórház körmendi telephelyén megvalósuló fejlesztéseket illeti, ön először mondta, hogy nem valósulnak meg fejlesztések, majd azokat kezdte részletezni. Nem is tudom, hogy mennyire kell ezt kiegészítenem. Egymilliárd forintos beruházásra kerül sor, 24 órás sürgősségi ellátás, krónikus belgyógyászati osztály, sebészeti osztály kerül felújításra, a műtőszint átalakítása, egynapos sebészeti műtő kialakítása, illetve gépcsere, gépkorszerűsítés is megtörténik. Az aktív sebészeti osztály működtetésére, krónikus és aktív betegek ellátására, 25 szakrendelésen járóbeteg-ellátásra, gyógytornára, pszichoterápiára, bőrgyógyászati, tüdőgyógyászati és pszichiátriai rendelésre lesz lehetőség. Azt is elmondanám, hogy a mentés tekintetében is a megyében tavaly hat helyszínen új mentőkocsik kerültek beállításra, és egy új B- és egy új C-esetes rohamkocsit is kapott a megye. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me