DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Először is Hadházy képviselő úrnak annyit mondanék, hogy köszönöm szépen az elismerését, hogy fölhívta még egyszer a figyelmet, hogy ugyanazt terjesztjük elő.
Azért egy dologban fejlődött a javaslat. Önöknek van egy jó barátjuk, egy jó oligarchájuk, úgy hívják, Andy Vajna, aki valamilyen félreértésből a magát nemzeti filmiparnak nevező miniszteri biztosi hivatalt vezeti. Azt mondjuk nem igazán értem, hogy egy hollywoodi producernek mi köze van a nemzeti filmiparhoz, de azt viszont tudom, hogy ennek az úriembernek a céghálója tele van offshore-érdekelt-ségekkel. Erre figyelemmel mi ezt a javaslatot, amit volt szíves fölidézni, az előbbihez képest kiegészítettük azzal, hogy miniszteri biztosi tisztséget se tölthessen be olyan személy, akinek offshore-érdekelt-sége van.
Az elmúlt 25 évben rengetegszer elhangzott az, hogy különböző szektorokban azért nem lehetséges a béremelés szociális dolgozóknál, egészségügyi dolgozóknál, pedagógusoknál, mert nincs rá költségvetési forrás. Mi viszont azt mondjuk, hogy ez a forrás megvan, ha nem lopják el. Önök és az önök elődei tétlenül nézték és tétlenül nézik, hogy hogyan lopják szét ezt az országot. Ha betömnék ezeket a csatornákat, ha nem engednék, hogy az önök haverjai offshore-paradicsomokba kiszivattyúzzák azt a nyereséget, amit elfelejtenek itt leadózni, akkor lenne pénz a szociális dolgozók, lenne pénz az egészségügyi dolgozók béremelésére. Erről van szó!
Az a pénz, amit meg lehet takarítani az offshore-csatornák elzárásával, itt marad, a magyar nemzetgazdaságot fejleszti. Arról van szó, hogy az önök Andy Vajnája egyszer kapott 5-6 milliárd forintos ajándékot évente önöktől játékadó címén, de másik oldalról pedig ott figyelnek az offshore-csatornák a céghálójában, és éppen ezért ő még ezt a brutális mértékű nyereséget, amit önök odaajándékoznak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ezt sem adózza le. Ez a probléma. Köszönöm szépen. (Taps az LMP és az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me