DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): A helyzet az, hogy a Fidesz meghirdette, hogy az offshore-lovagokat kiseprűzi Magyarországról, sokkal inkább az a valóság, hogy szövetséget kötött velük. Semmi mással nem tudom magyarázni, hogy a Lehet Más a Politikának most már sokadszorra kell a Ház elé hozni azt a törvényjavaslatot, ami például arról is szól, hogy kormánytag és köztisztviselő ne offshore-ozhasson ebben az országban.
Szerintem, minden józanul gondolkodó ember azt kell hogy gondolja, hogy azok az emberek, akik úgymond példaértékűen kellene hogy eljárjanak, hiszen különleges megbízatással választott képviselői ennek az országnak, azok vállaljanak az adózásban is sorsközösséget a magyar emberekkel, és ne fordulhasson elő az a csúfság, hogy úgymond adóoptimalizálási szempontból elviszik máshová az adózást, és nem itthon Magyarország költségvetését gazdagítják az üzleti tevékenységből fakadó adóval.
És azért itt szeretném leszögezni, hogy önök egy nagyon csúnya játszmát űznek most már jó ideje, ez a jogi és a gazdasági offshore összekeverése. Az világos, hogy a jogi offshore az, amikor nem ismerjük, hogy ki a tényleges tulajdonos. De ott van a gazdasági offshore, amiről most beszélek, hogy egyesek itt Andorrán meg az Amerikai Virgin-szigeteken, Mauritiuson, Panamán és egyéb helyeken adóznak.
Most a Lehet Más a Politika nem volt rest, tételesen felsoroltuk, hogy melyek azok az országok, illetve inkább azt mondanám, hogy adóparadicsomok, amelyek úgymond olyan adózást garantálnak, ami megfelel az offshore fogalmának, és felsoroltuk a javaslatunkban. Tehát aki ezt a javaslatot támogatja, az mérget vehet arra, hogy nem fog adóoptimalizálási céllal eltűnni az államadósság sokszorosa ebből az országból.
És itt szeretném kihangosítani, hogy az a tény, hogy az elmúlt 25 évben az államadósságunk két és félszeresét kicipelték ebből az országból, az két dolgot jelent. Az egyik az, hogy az elmúlt 25 évben nem volt egy olyan kormányunk, amely tisztességgel szabályozta volna ezt a kérdést. A másik pedig az, hogy az elmúlt 25 év összes nagyobb megszorítása elkerülhető lett volna, hogyha rendesen adóznak ezek az emberek, akik ezt a kiskaput használják, és kényelmesen közlekednek rajta ki és be. Na, mi ezt akarjuk beszüntetni!
Számítunk az önök szavazatára. (Taps az LMP soraiból.)
(18.50)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me