HADHÁZY SÁNDOR

Full text search

HADHÁZY SÁNDOR
HADHÁZY SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Szeretném elmondani, hogy az előterjesztő 2014. május 6-án az offshorevállalkozásoknak a közpénzek felhasználásából való kizárásához szükséges törvénymódosításokról szóló T/16. számú törvényjavaslatként, majd később, 2015. április 1-jén az offshorevállalkozásoknak a közpénzek felhasználásából való kizárásához szükséges törvénymódosításokról szóló T/4198. számú törvényjavaslatként a jelenlegivel azonos tartalmú törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek. (Dr. Schiffer András: És vajon miért?) Megállapítható, hogy a javaslat nem fejlődött.
A javaslat kitér az adóparadicsom fogalmának meghatározására, amelyről nincs olyan egységesen meghatározott fogalom, amely minden jogrendszerben megtalálható lenne. Nem tekinthető európai uniós szinten egységesen elfogadott listának a javaslatban adóparadicsomnak tekintett államok felsorolási alapjaként hivatkozott, az Európai Bizottság által 2015 nyarán megjelentetett lista sem.
A feketelistára kerülő jogrendszerek kiválasztása tehát csak alapos előkészítő munka alapján és konkrétan meghatározott, objektív kritériumok mentén történhet. A lista nem egy európai uniós konszenzuson alapuló közös ismérvrendszer alapján került kialakításra, hanem kizárólag az egyes tagállamok egyéni minősítései alapján, így a közzétett feketelista nem minősül az EU hivatalos listájának.
Mindezek alapján a Fidesz nem támogatja a tárgysorozatba vételt. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me