LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Tekintettel arra, hogy Magyarország az Európai Unió tagja, minden lépésünket az Európai Bizottsággal egyeztetjük ebben a kérdésben is. Ez konkrétan az ön által felvetett ügyeket is illeti.
Szeretném azt megjelölni, illetve aláhúzni, hogy miután Magyarország sok évtizeddel ezelőtt végzett nem demokratikus, hanem antidemokratikus körülmények között egy ilyen beruházást, ezért mérlegeljük annak a lehetőségét, módszer- és mintatanát is, hogy milyen olyan adatok vannak, amelyek a nyilvánosságot talán megérdemlik, illetve mérlegelés tárgyát képezhetik.
Én nem zárkózom el egyetlenegy adatigényléstől sem, minden adatigénylést részletesen megvizsgálunk, de a beruházás megvalósítását a nyilvánosság sem veszélyeztetheti. Korrekt hozzáférést biztosítottunk itthon és külföldön is a biztonsági és a környezetvédelmi adatokhoz, ráadásul ennek a nemzetközi sztenderdje teljesen nyitott könyv. Az atomerőművek építése az egyik legtranszparensebb üzleti vállalkozás mindenhol a világon.
Elfogadom az ön érveit, ami az állami pénzek költésére vonatkozik, és rendszeresen fogjuk az Országgyűlést és a nyilvánosságot is tájékoztatni a beruházás előrehaladásáról.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me