POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Mint ahogy az előterjesztő elmondta, több mint 2100 polgármester vagy önkormányzat esetében jelent vagy jelenthet változást a beterjesztett törvényjavaslat.
Sorban a törvényjavaslatnak alapvetően két lényegi vonulata van, ebből az egyik az a polgármesteri illetmény, a főállású, illetve a társadalmi megbízatású polgármesterek illetménye, tiszteletdíjának a lehetséges 30 százalékos megemelése, illetve a polgármestereket illető összeférhetetlenségi szabályok változtatása.
Az összeférhetetlenségi szabályok is két vonulaton láthatóak, hiszen az összeférhetetlenségi szabályok egyfelől biztosítják azt, hogy a kistelepülési polgármesterek adott esetben akár a közfoglalkoztatás keretén belül valóban többletjövedelemhez jussanak, és abban az esetben, hogyha a költségvetésük egyébként más módon a jövedelem emelését nem teszi lehetővé, ez lehet egyfajta megoldás.
Másfelől pedig a 3000 lakos alatti települések polgármestereinél gyakorlatilag a képviselői összeférhetetlenségekhez hasonló összeférhetetlenségi szabályokat vagy annak megfelelő, azzal szinonim szabályokat állapít meg a törvényjavaslat, így lehetőséget biztosítva arra, hogy egyébként azon települések polgármesterei, akik a főállású vagy társadalmi megbízatású feladatuk ellátása mellett egyéb gazdasági tevékenységet folytatnak, ott az eredeti hivatásukat is folytatni képesek legyenek. A kormány támogatja az előterjesztést.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me