DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy szoktam ezt kezdeni most már hagyományosan, hogy ahogy az eddigieket is, ezt is támogatja az MSZP frakciója. Megígértem az elmúlt alkalommal, hogy a tizedik jubileumi javaslatot is támogatni fogjuk. Hát, szeretném ezt bejelenteni önöknek, hogy most is megtartjuk ezt az ígéretünket, és valóban támogatjuk ezt a tizedik jubileumi javaslatát az LMP-nek.
Én körülbelül itt ültem volna le, ha Németh Szilárdnak nincsen ez az elmés megjegyzése, már ami a megszólítást illeti, és az irányunkba címezte. Egyet szeretnék csak kifejezésre juttatni, hogy ahogy itt körbenézek az ellenzéki frakciókban, azt látom, hogy nem nagyon van, akit - bármelyik ellenzéki frakcióban - ez személyében érintene, már ha a Schiffer képviselő úrnak ez a javaslata megvalósulna. Azonban emlékszem én még az előző ciklusban tárgyalt, majdnemhogy hasonló témakörben, amit a Fidesz nyújtott be és fogadott is el, az Alaptörvénynek, ha jól emlékszem, akkor a 4. módosítása kapcsán, ahol egyébként baloldalinak nem nevezhető sajtóorgánumok soroltak föl olyan fideszes képviselőket, akiket bizony az állampárti, akár párttagság, akár más jellegű tagság is bizony érintett.
És nagyjából, ha ezeknek a neveknek a számára gondolok, és azokra, hogy ezek közül még hányan foglalnak helyet itt a Fidesz frakciójában, hát akkor körülbelül azt lehet mondani, hogy egy-egy ellenzéki frakciót kitevő létszámban nagyjából a Fidesz-frakcióban ma is megtalálhatóak ezek az emberek.
Magyarán szólva, én nem csodálom azt, hogy a Fidesz frakciója és a KDNP frakciója egy ilyen javaslatot sem most, sem a jövőben, sem a múltban nem támogatott.
Mi viszont ezt tesszük. Én azt gondolom, hogy jobb későn, mint soha. Kormányon is megtesszük, higgye el, Novák képviselő úr.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me