DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm szépen az ellenzéki hozzászólásokat. S igen, igaza van Bárándy képviselőtársamnak, neveket akarunk hallani. Neveket akarunk hallani arról, hogy kik voltak azok, akik állambiztonsági tisztként szolgáltak, nem tudjuk, hogy pontosan mit végeztek ’89 előtt, de azt tudjuk, hogy részt vettek az állami vagyon széthordásában. És folytatva azt, amit Sallai képviselőtársam mondott: arról van szó, hogy azt sem tudhatjuk, hogy a jelenlegi politikai-társadalmi kultúrát az eredendő bűn mennyire deformálta az elmúlt 25 évben. Talán nem véletlen, hogy 25 év után, november 4-e előestéjén még mindig erről vitatkozunk, és talán nem véletlen, hogy olyan 25 év után, amikor az egyszerű embernek a politikával, az új demokráciával kapcsolatban a lopás, a csalás és a hazugság jut eszébe.
Vas képviselőtársam, az a helyzet, hogy ön semmit nem értett meg abból, amit itt akár Novák Előd képviselőtársam, akár én elmondtunk. (Dr. Vas Imre: Ön nem értette meg azt, amit én mondtam.) Képviselőtársam, én még azt is megengedem, hogy a Nemzeti Emlékezet Bizottsága talán jó valamire. Arról is beszéltem, s erre adjon választ például holnap a szavazatával, amikor azt mondjuk, hogy az önök által csak a Fidesz-elv alapján kiválasztott Nemzeti Emlékezet Bizottsága kapjon feladatot arra, hogy mondjuk, 2017. december 31-ig mindenkiről, aki 1989. október 23. után közhatalmi pozíciót töltött be, az önök által kinevezett bizottság tegyen le egy fehér könyvet a magyar emberek asztalára.
Lássunk tisztán, hogy a ’90-es parlamentbe kik jöttek be a kommunista állambiztonság megbízásából! Lássunk tisztán, hogy az új demokrácia közigazgatásában kik szolgáltak a régi kommunista állambiztonság kapcsolati tőkéjével! Önök erre is nemet akarnak mondani. Nemmel fognak szavazni erre a javaslatra november 4-e előestéjén. Szégyelljék magukat! (Taps az LMP és a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me