BÁNKI ERIK

Full text search

BÁNKI ERIK
BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon örülök annak, hogy a kormány hitet tett egy olyan program folytatása mellett, amely a korábbi kormányok idején indult ötpárti parlamenti támogatással, tehát teljes támogatással innen a Házból, és látva az eddig elért eredményeket, úgy döntött, hogy további forrásokat rendel hozzá, és lehetőséget biztosít a határon belül és a határon túl élő fiatalok számára a kitörés lehetőségének, céljaik, álmaik megvalósításának.
Nagyon magas szám, 21 ezer fölött van azok száma, akik határon túli magyarként jutottak hozzá ehhez a lehetőséghez. Nagyon örülök annak, hogy a kormány róluk sem feledkezik meg a következő időszakban, és számukra is elérhetővé válik céljaik megvalósítása, annak ellenére, hogy honnan jönnek, milyen lehetőségeik vannak, és egyáltalán a továbbtanulás finanszírozását meg tudnák-e oldani a szüleik vagy a rokonaik.
Azt gondolom, államtitkár úr, ez bölcs döntés, és természetesen elfogadom a kérdésemre adott választ. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me