KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Tisztelt Államtitkár Úr! Önök mondhatják azt, hogy évek óta ott dolgozó társaság nyerte a hasznosítás útján, és hogy ifjabb Orbán Győző név szerint nincs a pályázat nyertesei között. Hát, majd bolondok lennének név szerint belevenni, vagy ő maga bolond lenne név szerint pályázni! Sokkal okosabban csinálták ennél.
Azt a társaságot, amely a kutatásában és feltárásában részt vett, önök, illetve a hatóság évekkel ezelőtt kitette a barlangból, majd valamiféle ideiglenes engedélyt kapott az a búvártársaság, amelyről én is beszéltem az interpellációmban.
Így már mondhatják, hogy évek óta ott kutatja - idézőjelben - a barlangot. Valójában leginkább merültetéseket, nyilván búvároktatási és sport-, hobbicélú merültetéseket végeztek, a barlang állapotában a régebben ott kutatást végzők szerint jelentős károkat okozva. Ezt azonban nyilvánvalóan nem fogják ők sem elismerni.
Most a nyílt pályázati eljárás nyerteseként további tíz évig végezhetik ott ezt a tevékenységüket, sajnos az ország és a természetvédelem kárára. Nem tudom elfogadni a válaszát. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me