CSEPREGHY NÁNDOR,

Full text search

CSEPREGHY NÁNDOR,
CSEPREGHY NÁNDOR, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Bár még új vagyok ebben a műfajban, meglepne, ha elfogadná a válaszomat. Valamiért kialakult egy olyan gyakorlat, hogy lassan azt sem hisszük el egymásnak, amit kérdezünk. De engedje meg, hogy konkrét választ adjak a kérdésére! A Kehi a 2014 végén elfogadott, 2015-re vonatkozó éves vizsgálati jelentésében már szerepeltetett hat erdőgazdaságot. Ez konkrétan a Bakonyerdő, az Egererdő, a Mecsekerdő, a SEFAG, a VERGA és a Zalaerdő társaságok voltak. Ezeknek az erdőtársaságoknak a vizsgálata e szerint az éves munkaterv szerint megkezdődött, és a Kehi elnöke a részjelentésekben, még a konkrét vizsgálati dokumentum végét megelőzően beszámolt erről a kormánynak, illetve a Miniszterelnökségnek. Ezt követően, mivel ebben a vizsgálati dokumentumban súlyos szabálytalanságok gyanúja merült fel, döntött arról a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy kiterjeszti ezt a vizsgálatot mind a 22 erdőgazdaságra. Azt is szeretném megerősíteni, képviselő úr, hogy amint ez a vizsgálat lezárult, a miniszter úr teljes körű betekintési lehetőséget nyújt önnek a vizsgálati dokumentumba.
Azonban azt is szeretném hozzátenni, hogy a Miniszterelnökség senkit sem szeretne megbélyegezni. Mindenképpen szeretnénk megvárni, míg lezárul a Kehi-vizsgálat. A kiterjesztett vizsgálatban mind a 22 erdőgazdaságnak a rájuk vonatkozó állításokkal szemben van lehetősége saját véleményt formálni, és a Kehi vizsgálata ezt követően minősíthető csak lezártnak, és ezt követően nyílik lehetőség arra is, hogy betekintést kapjanak önök képviselőként ebbe a dokumentumba.
(16.50)
Azt nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy az a megállapításcsomag, ami a hat erdőgazdaságra vonatkozik, az az erdőgazdaságok működésének egy olyan időszakából származik, amely időszakban az erdőgazdaságok nem a Földművelésügyi Minisztérium alatt működtek. Ezért szeretnék egy kis türelmet kérni a képviselő úrtól, amíg ez a vizsgálat elkészül, és a Miniszterelnökség eddigi gyakorlatához hasonlóan ebbe ön betekintést fog kapni. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me