SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Lázár miniszter urat nem látom, az államtitkár úr még soha nem adott nekem választ. A miniszter úr viszonylag korrekt válaszokat szokott adni. Bízom benne, hogy a személyes távolléte ellenére megkaphatom ezeket.
Gyakorlatilag sajtónyilvánosságra került, hogy a Kehi készített jelentést állami erdészetekről. Az állami erdészetek esetében több szabálytalanságot tártak fel, és nagyon magas személyi költségeket. Emiatt a miniszter úr egy korábbi interpellációmra azt válaszolta, hogy kiterjesztette a Kehi vizsgálatát az összes állami erdészetre annak érdekében, hogy feltárják, mi is zajlik ezekben az erdészetekben. A magyar közvélekedés szerint - de szintén hivatkozom a miniszter úrra is, aki egy bizottsági ülésen elmondta, hogy sajnos egyetért ezzel - itt nagyon régóta zajlik pazarlás. Az, hogy 92 milliárdos forgalom után 1-2 milliárdos leadózott jövedelem van, ez már önmagában is gyanúra ad okot. Mindemellett az Index megírta a Kehi-jelentésre hivatkozva (Moraj a kormánypárti padsorokból.), hogy egyes állami erdészeteknél 46-48 százalékos személyi költségek is voltak vezetői jutalmakként elszámolva.
Október 2-án a földművelésügyi miniszter az egyik napilapnak azt nyilatkozta, hogy ő még nem is látta ezt a jelentést, szerinte az is lehet, hogy nem is létezik, és teljes mértékben meg van elégedve az állami erdészetek működésével, és semmiféle kiterjesztett vizsgálatról és ehhez hasonlóról nem tud. Lázár miniszter úr egy korábbi interpellációmra adott válaszában megerősítette, hogy létezik ez a Kehi-jelentés, ennek ellenére a földművelésügyi miniszter azt állítja, hogy szerinte lehet, hogy ez nem is létezik, és ha létezik, akkor sem marasztalhatja el ezeket az erdészeteket, mert szerinte példaszerűen, jól gazdálkodnak. Ezt a miniszteri állítást egyébként nyilvánvalóan megerősítették az állami erdészetek is, amelyek közül hat közös közleményben mondta, hogy márpedig ők nagyon jól gazdálkodtak.
Tájékozódni szeretnék, hogy akkor létezik az a jelentés vagy nem létezik, ha létezik, a képviselők számára lehet-e ebbe betekintést kérni, mármint abba, ami elkészült, tehát a 6 állami erdészetre, nem pedig a 22-re. Amennyiben van a 22 erdészetre kiterjesztett vizsgálat, érdeklődnék, mikorra várható, hogy a jelentés elkészüljön, illetve szeretném, ha tisztába tennénk ezt a helyzetet, hogy a földművelésügyi miniszter milyen okok miatt nyilatkozhat teljesen eltérően ezen tényektől. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az LMP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me