CZERVÁN GYÖRGY

Full text search

CZERVÁN GYÖRGY
CZERVÁN GYÖRGY földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném tájékoztatni a képviselő urat, hogy az MVH október 16-ától több jogcímen ténylegesen és diszkriminációmentesen megkezdte a gazdálkodók részére az előlegek utalását. Az EU azon tagállamai közül, amelyek egyáltalán folyósítanak most előleget, mi fizetünk a legtöbb, összesen nyolc jogcímen előleget. Az MVH első lépésben a SAPS, a zöldítés, a nemzeti tejtámogatás előzetes kifizetését kezdte meg, ezt követték a juhágazat és a tejhasznú szarvasmarha tartói részére teljesített előlegfizetések.
Felhívom a képviselő úr figyelmét arra is, hogy az ön által említett tejtermelő gazdaságok abszolút prioritást élveznek, amit alátámaszt, hogy a termeléshez kötött tejhasznú tehéntartási támogatás keretében 2235 ügyfél - az összes kérelmező 77 százaléka - már kapott 11,3 milliárd forint értékű támogatást, függetlenül attól, hogy hány hektár termőföldet használ. Az előlegkifizetések összege november végéig még emelkedni fog, összesen mintegy 130 milliárd forint kifizetésével számolunk. Ugyanakkor látni kell azt is, hogy az előlegfizetés csak ott lehetséges, ahol annak jogszabályi feltételei teljesültek. Amennyiben nem így járnánk el, az súlyos uniós szankciókat eredményezhetne.
(12.20)
Tisztelt Képviselő Úr! A tárca fokozott figyelmet fordít a tejtermelő gazdaságok támogatására. Ennek eredményeként a 2014. évi 28,9 milliárd forint helyett 2015-ben mintegy 50 milliárd forintnyi támogatás jut a tejtermelőknek, ami tejkilogrammra vetítve egész Európában a legmagasabb érték, és az önök kormányzása alatt csak álmodhattak volna ilyenről az érintettek. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban. - Gőgös Zoltán közbeszól.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me