TUKACS ISTVÁN

Full text search

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Bizonyára ismeri azt a gyönyörű helyet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, amit Tiszadobnak hívnak, és azt a műemléket is, ami a gyönyörű Andrássy-kastély. Ez az hely, amely gyakorta adott otthont különféle művészeti eseményeknek, de az idők során már megérett arra, hogy felújítsák. Az Andrássy-kastély meg is újult mintegy 1,7 milliárdnyi európai uniós forrásból, és mint az a kastély honlapján olvasható, 2014 közepén lezárult a felújítási munkák sora.
Persze, ilyenkor a megyében élő emberek örülhetnének. Örülhetnének azért, mert van egy gyönyörű kastély, és örülhetnének azért, mert újra otthona lehet mindazoknak az eseményeknek, amelyekre nagyon büszkék vagyunk. Ennek ellenére ezen a bizonyos honlapon található egy másik információ is, amely szerint a kastély bizonyos engedélyek beszerzéséig nem látogatható. Ez tehát azt jelenti, hogy 2014 nyara és 2015 majdnem tele között nem sikerült bizonyos engedélyeket megszerezni ahhoz, hogy a látogatók láthassák, a szervezők pedig rendezvényeket szervezve láttathassák ezt a gyönyörű helyet.
Tisztelt Miniszter Úr! Arra irányulna a kérdésem, hogy milyen engedélyeket nem sikerül másfél év alatt beszerezni hazánkban. És persze arra is, hogy akkor vajon azok az államigazgatásban meglévő gyorsítások, amelyekről ön gyakorta beszél, hogyan jelennek meg a valóságban, ha ez még mindig nem sikerült az Andrássy-kastély esetében. Tehát nagyon röviden arról szól a kérdésem, hogy mikor látogatható ez a hely, és miután a helyi népnyelv úgy tartja, hogy önnek is volt ebben a kastélyban kellemetlen tapasztalata látogatása kapcsán, ha ezt csak a népnyelv tudja így, akkor elnézést, ha viszont igaz, akkor személyesen is érezhette, hogy ez mekkora problémát jelent számunkra. Várom válaszát. Köszönöm a szót, elnök úr. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me