Ő

Full text search

Ő
Ő nem is szégyellte kimondani, hogy a Miniszterelnökség „sajnos valóban nem egy családbarát munkahely”. Pedig az ilyen üzenetek rendkívül károsak az egész országra, a többi államigazgatási szervre és egész hazánk demográfiai katasztrófájára nézve. Ő azt is mondta, hogy a Miniszterelnökségen dolgozni senkinek sem kötelező. Ez már ugye csak egy lépésre van attól a gyurcsányi állásponttól, hogy akinek nem tetszik, annak el lehet menni Magyarországról.
Mi ezzel szemben egy élhető országot, egy igazságos országot szeretnénk, és itt azt látjuk, hogy minden egy kicsit kisiklik, a szavak és a tettek között nagy különbség van. A Nők 40 program és a nyugdíjprogram is azzal indult, hogy a szülői feladatokat ellátó nőkön segítsünk. Ehhez képest az egyetlen tb-járulékfizetéssel fedezett időszak az, amely korlátozás alá esik a Nők 40 program keretében, a gyermekgondozással töltött idő.
Ezért azt gondolom, hogy helyénvaló ennek a javaslatnak a tárgyalása. A Jobbik le is szeretne számolni azzal az őskonzervatív társadalmi felfogással, amely egyébként rendkívül káros is, miszerint a nő csak szüljön. Hiszen a nemzetközi kimutatások szerint ma már épphogy ott nagyobb a gyermekvállalási hajlandóság, ahol a nőknek megadjuk a tágabb érvényesülési, akár munkavállalási lehetőségeket is. Ezt bizonyítják a számok, ezt bizonyítja (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a mai magyar társadalom. Ha ők így gondolkoznak, ebben a nőket, a szülőket támogatnunk kell. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me