SZELÉNYI ZSUZSANNA

Full text search

SZELÉNYI ZSUZSANNA
SZELÉNYI ZSUZSANNA (Független): Köszönöm szépen a támogató hozzászólásokat. Azt gondolom, hogy azok a javaslatok, amelyeket Révész Máriusz elmondott, kétségtelenül vannak. Ellenben addig, amíg a munkavállalók alapvetően ellenzik a kisgyerekes és a még gyerek nélküli fiatal nők alkalmazását, mert egyszerűen nehézséget okoz nekik az, hogy hogyan számoljanak, hogyan tervezzenek velük, addig valahogy nincsenek jól ezek az ösztönzők beállítva. Azt gondolom, a munkáltatók vonatkozásában még nagyon-nagyon sok a hiányosság. Különböző típusú kötelező javaslatok, amelyeket a kormány számukra megfogalmazott, alapvetően nem töltik be a funkciójukat, hanem csak azt eredményezik, hogy bizonyos munkakörökben a fiatal nőket egyáltalán nem alkalmazzák a munkaadók. Tehát ezek egyelőre inkább kontraproduktívak, mint hasznosak, és azt gondolom, hogy nagyon sok még itt a teendő.
Az apahónapokat nagyon fontosnak tartjuk. Azzal kapcsolatban a kormánynak semmiféle progresszív, haladó, előremutató erőfeszítése nincsen, és anélkül nem megy. Nem lehet, nem elég csak a családoknak pénzt adni, vannak dolgok, amiket egyszerűen nem lehet pénzzel megfizetni, nem elég csak készpénzfizetéses és adókedvezményes módon elősegíteni a gyermekvállalást.
Amíg a családon belüli szerepek nem változnak egy kicsit a hagyományostól egy előremutatóbb irányba, addig nem fog egyszerűen Magyarországon több gyerek születni, és nem fognak a nők tudni tömegesen dolgozni, mint ahogy egyébként már más, körülöttünk lévő kelet-európai országban is nagyon kevés nő dolgozik még. A fiatal, 30-as éveikben lévő nők egyszerűen tömegesen hiányoznak a magyar munkaerőpiacról, pedig ez a családoknak is rossz, nincsen elég pénzük, nincsen elég keresetük. Úgy lenne jó gyerekeket vállalni, hogy igazán kellene mellette tudni jól, könnyedén dolgozni.
Úgyhogy mi nagyon reméljük, hogy a kormány mégis megfontolja ezt a javaslatot. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Köszönöm a támogatásukat.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me