KUCSÁK LÁSZLÓ,

Full text search

KUCSÁK LÁSZLÓ,
KUCSÁK LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2015. november 26-án megtárgyalta a T/7405. számon benyújtott, az oktatás szabályozására vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, és ezzel összefüggésben a Házszabály 46. §-a alapján 20 igen szavazattal, 4 nem ellenében, tartózkodás nélkül összegző módosító javaslatot és összegző jelentést fogadott el.
Az elfogadott összegző módosító javaslat tartalmazza a Kulturális bizottság 24 pontból álló módosító javaslatát, illetve a Törvényalkotási bizottság 1. hivatkozási számú módosító javaslatát, amely nagyrészt nyelvhelyességi és jogtechnikai pontosításokat tartalmaz, valamint a párhuzamos szabályozás feloldására irányul. A felsőoktatási intézmény két vezetője, vagyis a rektor és a kancellár tekintetében sajátos minősítési szempontok bevezetésére kerül sor, a munkáltató számára e vezetőkre javasolt rugalmas lehetőséget biztosítani a minősítés alapján a teljesítmény anyagi elismerésére.
A törvényjavaslat hatálybalépésekor a 2016. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás már elkezdődik, viszont az eljárásban már javasolt az új belépési követelmény alkalmazása, így biztosítva minden jelentkező részére az azonos elbírálás elvének érvényesítését. Emellett a vezetőkre vonatkozó eltérő szabályok időbeli bevezetésére tesz javaslatot a módosítás.
Tisztelt Képviselőtársaim! Kérem, hogy a javaslatot támogatni szíveskedjenek. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me