DR. STAUDT GÁBOR

Full text search

DR. STAUDT GÁBOR
DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Államtitkár úr, ön, amikor válaszolt a feltett kérdésekre, képviselőtársaim feltett kérdéseire, többször megemlítette, hogy mi a közbiztonságot és az embereket támadjuk. Nem így van; önöket támadjuk, mert képtelenek a közbiztonság megteremtésére, és az a válasz nem válasz, hogy helyben a képviselőtestületek hány százaléka fogadta el a közbiztonsági beszámolókat, hiszen többnyire fideszes többség van ezekben a képviselő-testületekben. Ha nem fogadnák ezt el, akkor a fideszes kormánnyal mennének szembe. Egyébként, ha megnézné, hogy hány ellenzéki képviselő utasította el vagy tartózkodott ezeknél, az sokkal inkább meghatározó lenne, vagy ha megkérdeznék az embereket ezeken a településeken, higgyék el, más eredmény jönne ki.
Nem tudunk azokra a csomagokra igennel szavazni, önök a közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezését, végzését kriminalizálták, hogyha olyan Btk.-módosításokat terjesztenek be, amelyekben ez szerepel, hasonló javaslatok szerepelnek, salátában ezeket nem tudjuk támogatni.
Mi viszont egy javaslattal éltünk, és ez nem más, mint a Szilágyi képviselőtársam által már elmondott fagyállós borosgazda esetében vagy arra adandó válasz, ami esetében azt szeretnénk, hogy ne legyen büntethető, ha valakinek a lakásában vagy bekerített területén található eszköz okoz a behatolónak olyan sérelmet, ami e nélkül a jogtalan behatolás nélkül nem következett volna be.
Úgy gondoljuk, hogy az a körülmény, hogy ha ma valaki egy pálinkásüvegben hígítót tart, államtitkár úr, akkor könnyen akár életfogytiglani börtönbüntetéssel is fenyegethetik, hiszen a fagyállós borosgazda ügyében a bíró elmondta, hogy akár előre kitervelt, aljas indokból elkövetett bűncselekmény következményeként életfogytiglani börtönbüntetéssel is büntethető esetként is megítélhető lenne az ügy. Kérdezem ezért államtitkár urat: támogatják-e a lex borosgazda beadványunkat? Úgy is mondhatnám, hogy ugye, államtitkár úr, ha a közbiztonság és a rend önöknek fontos, akkor támogatni fogják ezt a beadványt. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me