DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Csillebérc-ügyben bárhova lépünk, mindenhol szocialista politikusokba botlunk, legyen szó akár Rácz Péterről, akár Varju Lászlóról, akár Nyakó Istvánról vagy Nyakó István feleségéről, Nagy Nóráról, vagy Butor Kláráról, a Magyar Szocialista Párt pártigazgatójáról.
Jól látszik, hogy nem is lehet nagyon megkülönböztetni, hogy mikor beszélünk csillebérci táborról, az úttörőszövetségről, amely annak a tulajdonosa, az azt üzemeltető kft.-ről, különböző alapítványokról, amelyeknek a későbbiekben akarták átadni adott esetben a teljes ingatlant, a 4,6 hektárt, és mikor beszélünk a Magyar Szocialista Pártról.
Ezért lehetséges az, amit ön is mondott, és bizonyára nem ez az egyetlen eset, amikor a szocialista politikusok pártvagyonként kezelték a csillebérci egykori úttörőtábort, most ifjúsági tábort, és bevételt termelő forrásnak, illetőleg a pártban vagy a politikában éppen pozíciót nem kapó emberek számára fizetést generáló helynek tartották. Az a több százmillió forint, amit évente forgalomként kitermelt, biztosította ennek a szocialista másodvonalnak, úgy látszik, a megélhetését, vagy biztosította bizonyos kampányköltségek fedezését.
Ez természetesen elfogadhatatlan, hiszen a köztulajdon kijátszásával jutottak ehhez, amikor a KISZ 1989. április 22-én feloszlatta magát, akkor hogy, hogy nem, feloszlatása után két hónappal, június 27-én még egy ajándékozási szerződést írt alá. Ne felejtsük el, hogy hogy hívják ekkor a KISZ Központi Bizottság titkárát: Gyurcsány Ferencnek hívják. Ezután három nappal már be is jegyezte a földhivatal a tulajdonjogukat. Ki az a magyar állampolgár, akinek három nap alatt bejegyzi a földhivatal a tulajdonjogát, pláne azokban a zűrös, zavaros hetekben, hónapokban és években?! Ekkor az úttörőszövetségnek egy, már nem létező szervezettől ajándékba kapott ingatlanjára a tulajdonjogot rögtön bejegyezték.
Szerencsére 25 év után és 15 évnyi pereskedés után ez visszakerült a magyar államhoz, de csak egy éven múlt, hogy (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) nem birtokolta el az úttörőszövetség, egy napon múlt, hogy ezt a döntést nem a június 30-ai határidő után hozták ’89-ben. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me