GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nagyon röviden: elfelejtettem még egy gondolatot az előbb elmondani, államtitkár úr, és erre szeretném a figyelmét is felhívni. Tehát ha a közbeszerzési folyamatokon keresztül egyéb más utakon is azt az eredményt fogjuk elérni, úgy en bloc, például hogy a lánctartozások - ugye, volt ilyen kezdeményezés a korábbi időszakban - kisimuljanak, megszűnjenek, akkor azt gondolom, hogy van értelme az olyan típusú folyamatoknak, amelyek a korábbi közbeszerzési törvény elfogadása keretei között megfogalmazásra kerültek.
De semmiképpen nincs értelme az olyan típusú intézkedéseknek, amelyek a bizonyos testreszabottságot formálják. Amelyek olyan feltételrendszerek kialakítását adják meg és teszik lehetővé, hogy előre tudottan bemérhető az, hogy a csövön ki jön ki a végén. Tehát ezt nem én mondom, ezt jó értelmű, termelési tapasztalatból fakadóan vállalkozók sokasága, gazdálkodó szervezetek vezetőinek a sokasága mondja, csak nyilván a politika színpadán önöknek nem teszi, mert akkor esélye sincs arra, hogy a közelébe jusson bármilyen támogatásnak is.
Még egy dolgot szeretnék említeni a végén, az pedig az, hogy azok a formális megfelelőségek, amelyeket önök előírnak, azok nem jók, ha tartalmiságában nem úgy köszönnek vissza a dolgok, ahogy kell. Például a korábbi időszakból fakadóan a közbeszerzések felénél egy cég az, aki ajánlatot tesz.
(15.50)
Ugye, érti, amit mondok? Ez az, ami a testre szabottságot alakítja és megjeleníti. Olyan utat kellene járni, amely a magyar emberek érdekét szolgálja és nem egyesekét. Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me