DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: A Tudományos Akadémia nevében, képviselő úr, nem tudok reagálni, de engedje meg, hogy a kormány nevében megtegyem. Ami a bevándorlást illeti: mi a bevándorlást nem lehetőségnek tekintjük, hanem egy olyan dolognak, amely alapjaiban veszélyezteti kultúránkat, életformánkat, mindazt, ahogyan élünk. Bár a déli határzár működik, csökkent a hazánkra nehezedő migrációs nyomás, ennek ellenére tőlünk délre továbbra is tízezrek áramlanak naponta Európa irányába. A helyzetet súlyosbítja a Brüsszel által javasolt bevándorlási kvóta is, amely nemcsak jogtalan és értelmetlen, hanem veszélyes is, a kormány ezért minden eszközzel fel fog ellene lépni.
Ami a közös eredményeket illeti, engedje meg, képviselő úr, hogy pár dolgot kiemeljek az elmúlt évekből. A kormány célja az, hogy olyan feltételeket teremtsen, hogy minden fiatal megtalálja idehaza a számítását. Az elmúlt évek közös erőfeszítései nyomán jobb lehetőségek állnak mindehhez rendelkezésre. Több mint 400 ezerrel több ember dolgozik Magyarországon 2010-hez képest. Ez azt is jelenti, hogy az uniós folyamatokkal ellentétben sikerült mérsékelni a fiatalkori munkanélküliségét.
Ön említette a családpolitikát is, éppen ezért én is kiemelném az új családi adózási rendszert, amely több száz milliárd forintot hagy a fiatal magyar családok zsebében, ez szintén segíti az itthoni boldogulást. Ugyanez igaz az új otthonteremtési támogatásra, amely fiatalok százezreinek jelenthet érdemi segítséget. Jó hír ezzel összefüggésben az, hogy növekszik a gyermekvállalási kedv és többen is házasodnak. Mindezek a lépések azt szolgálják, hogy a külföldön dolgozó fiatalok itthon is léphessenek egyről a kettőre. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me