IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Miközben az LMP egyre több információt derít ki Andy Vajna homályos kaszinó-ügyleteiről, utánanéztünk a Szerencsejáték Zrt. pénzosztási gyakorlatának is. Korábban maga a nemzeti lottótársaság, majd idén januártól a jogutód Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. kezeli a beérkező támogatási kérelmeket. A lottózók pénzének egy részét ugyanis különböző szervezetek támogatására fordítják, havonta százmilliós nagyságrendben. A nonprofit kft. vezetője egyébként a szegényekkel kapcsolatos kijelentéséről elhíresült Zsiga Marcell, korábbi fideszes országgyűlési képviselő, havi másfél millió forintért.
Bár sok információt megtagadtak tőlünk, a támogatottak listáját mégis megkaptuk. Ezt olvasva sokszor elkerekedett a szemünk. Felsorolni nem lenne most idő, de számos példát láttunk a közhasznú tevékenységet nem végző, talán a nem szeren-csejáték-függőkön segítő szervezetek nagylelkű támogatására. A kormány közeli szervezetektől kiindulva, a különböző fideszes vezetésű sport-klubokon keresztül a teljesen kamunak látszó cégekig bezárólag sokan kaptak sokmilliós támogatást. Jól járt a Századvég, jól jártak államtitkár úr, L. Simon László kötődései, de jól járt a hódmezővásárhelyi önkormányzat is. De mi köze nekik a játékosvédelemhez, a szenvedélybetegek segítéséhez? Miért a Századvég kapja a tízmilliókat, miért nem a karitatív szervezeteknek adják ezt is? Hogyan válhatott a nemzeti lottótársaság is kormány közeli kifizetőhellyé? Szó se róla, számos karitatív szervezetet, egészségügyi intézményt támogattak, viszont a jó célok közé rejtették a haveri kör pénze-lését.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ellenőrzi-e a kormány Zsiga Marcellék felelőtlen pénzosztását? Meddig hagyják kormány közeli kifizetőhelyként működni a Szerencsejáték Zrt. cégét? Várom válaszát. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me