SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelettel szeretném megkérdezni a következőt. Én tényleg nagyon sokszor örömmel hallgatom az ön felszólalásait, mert némi nemzeti érzelemmel tudomásul veszem, hogy szép dolgokat mond. Az a gond, hogy akár korrupcióról beszél, akár magyar vidékről, mindig azt tapasztalom a gyakorlatban, hogy ellentétes dolgok történnek, mint amit ön mond.
Erre akartam felhívni a figyelmét, amikor személyesen megkerestem levélben (Közbeszólás a Fidesz soraiban: Személyesen levélben?), hogy szívesen felhívnám a figyelmét arra, hogy az ön Földművelésügyi Minisztériuma miért teljesen inkompetens, és miért viszi más irányba az ország agráriumát, mint amit ön mond. Nyilvánvalóan azt szeretném megkérdezni, hogy ha a statisztikai tények mást mondanak, mint amit ön, akkor arra mi a válasz.
Rendszeresen elmondja a miniszterelnök úr véleményemmel egyezően, hogy 80 százalék családi gazdaságok, kis- és közepes birtokok aránya és 20 százalék nagygazdaságok aránya kívánatos. Ugyanakkor látnia kell, a KSH-adatok teljesen világosak most már: 2000 és 2010 között ezeknek a gazdaságoknak, amelyek öt fő alatt foglalkoztatnak, a 40 százaléka szűnt meg. Ez a 2000 és 2010 közötti időszak. Ellenben a 2010 és 2013 közötti időszakban további 15 százalék tűnt el, ami azt jelenti, hogy felgyorsult az öt fő alatti gazdaságok eltűnése Magyarországon, felgyorsult azoknak a gazdaságoknak, ahol a családok részt vesznek ezeknek a tevékenységeknek a művelésében.
Nyilvánvalóan - hallgattam itt a Harangozó Gábor képviselőtársam kérdésére adott válaszát - felmerül benne, hogy ha az ön véleménye szerint az a helyes, hogy ezt úgy lehet megakadályozni, hogy tulajdonba adják az állami termőföldeket, akkor miért kellett az elmúlt három évben tíz évre és húsz évre lekötni. Miért nem csinálták ezt 2011-2012-ben? Mi a válasz arra, hogy először leterhelték húsz évre ezeket, majd jöttek a jó ötlettel, hogy így lehet ezt megváltoztatni? Mi a garancia arra, hogy a 2010 és 2013 közötti, 15 százalékos csökkenése az öt fő alatti gazdáságoknak nem még inkább folytatódik ezen lépések irányába? Megtisztel, ha válaszol. Köszönöm szépen, miniszterelnök úr. (Taps az LMP és a független képviselők soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me