VONA GÁBOR

Full text search

VONA GÁBOR
VONA GÁBOR (Jobbik): Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A mai napirend előtti felszólalásomban beszéltem arról, hogy bizonyos fideszes ismerőseim szóvá szokták tenni, hogy mennyire szégyellik, mennyire restellik azt, hogy az ő kormányuk működését ilyen sok korrupciós botrány, mocskos ügy kíséri. Azzal szoktak védekezni egyébként, vagy azzal próbálják mentegetni az álláspontjukat, mivel nagyon tisztelik önt, hogy azt mondják, ez így van sajnos, de a miniszterelnök úr biztos nem tud róla, mert ha a miniszterelnök úr tudna ezekről a mocskos ügyekről, amik körülötte folynak, azokat megszüntetné. Nos, szeretném én is ezt hinni, miniszterelnök úr, de nem hiszem. Nem hiszem ezt sajnos, ugyanis akárhányszor a Jobbik országgyűlési frakciója olyan törvényjavaslatot tett az Országgyűlés elé, ami a korrupciót minimalizálta volna vagy felszámolta volna bizonyos területeken, vagy akár az LMP tett ilyen javaslatokat, akkor ön és a képviselőtársai folyamatosan keresztbefeküdtek, folyamatosan lesöpörték ezeket az asztalról.
Ilyen javaslat volt például az is, amikor azt javasoltuk néhány hete, hogy a politikusok által elkövetett korrupciós bűncselekmények elévülése szűnjön meg, legyen elévülhetetlen. A magyar emberek joggal várják el azt, hogy ha valaki elkövetett valami piszkos ügyet, az kapja meg érte a méltó büntetését. Szintén ugyanilyen ügy volt az, amikor azt javasoltuk, hogy legyen kötelező vagyonosodási vizsgálat minden egyes ciklus végén, az összes országgyűlési képviselő és az összes kormánytag előtt. Szintén elvárják az emberek azt is, hogy számoljon el mindenki azzal, hogy honnan van a vagyongyarapodása. De mondhatnám azt is, amikor azt javasoltuk, hogy a hozzátartozók vagyonnyilatkozatát is hozzuk nyilvánosságra, ezt is lesöpörték, miniszterelnök úr. A kérdés az, hogy miért.
Nyilvánvalóan ahhoz már hozzászoktunk, hozzászoktam az elmúlt időszakban, hogy a miniszterelnök úr ezekre a korrupcióval kapcsolatos kérdésekre vagy nem ad választ, vagy ha választ ad, akkor az valamilyen flegma, lekezelő, cinikus válasz, vagy a mai napon megtanultuk a kovácsbélázást, ezek közül lehet majd bizonyára választani. De én ma arra kértem a fideszes ismerőseimet, hogy a tévén keresztül azért nézzék meg a miniszterelnök urat, és a saját fülükkel, a saját szemükkel győződjenek meg az ön válaszáról, hogy mit mond a miniszterelnök.
Ennek tudatában kérdezem önt, miniszterelnök úr: miért szabotálja ön és a Fidesz-frakció folyamatosan a korrupció fölszámolását itt a magyar Országgyűlésben? (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me