SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr! Azért kértem még szót, hogy azt tisztázzuk, hogy amiket a Jobbik Magyarországért Mozgalom elmondott és fölvetett, ezeket, higgyék el, abszolút jobbító szándékkal vetettük fel.
Hiszen ha megnézzük az összes felszólalást, és a képviselőtársaim is amilyen problémákat felvetettek, ezekből nagyon jól látszik, hogy az ügyészségnek az egyik legnagyobb eredménye a preventív hatás lehetne. Nekem meggyőződésem egyébként, hogy ha annak idején, mondjuk, 2011-ben, amikor a Jobbik Magyarországért Mozgalom feljelentést tett a Fővárosi Roma Önkormányzatnál történt visszaélésekkel kapcsolatosan, ahol sokkal kisebb mértékű visszaélések történtek, mint amiről most beszélünk, ha valóban ki lett volna vizsgálva az ügy, és ha valóban lett volna olyan bűncselekmény, amit meg kellett volna torolni, akkor ma nem beszélhetnénk az Országos Roma Önkormányzatnál történt visszaélésekről, mert annak preventív hatása lenne. Ha a legelső, Szent Koronával kapcsolatos törvénysértésnél meg lettek volna büntetve az elkövetők, akkor ma nem kellene újabb és újabb ügyekről beszélnünk, mert annak preventív hatása lenne, ez meggyőződésem.
A másik, a politikamentességgel kapcsolatosan: én nem kívánok vádaskodni, annyit szeretnék csak mondani, hogy nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani. Tehát mindenképpen figyelembe kellene venni azt, hogy adott esetben az ügyészség milyen lépéseket tesz meg, és hogy annak van-e olyan látszata, hogy akár politikai nyomásra vagy bizonyos politikai célok érdekében teszi vagy nem teszi.
És még egy dolog: meg szeretném védeni a Jobbik Magyarországért Mozgalomnál dolgozó jogászokat. Én nem gondolom úgy, hogy a Jobbiknál dolgozó jogászok alkalmatlanok lennének, hiszen most az jöhetett le ebből a vitából - egyébként nemcsak nálunk, hanem az MSZP-nél is valószínűleg akkor alkalmatlan jogászok dolgoznak -, hogy hiába teszünk feljelentéseket, ezek a feljelentések általában megalapozatlanok, mert az ügyészség visszautasítja azokat. Én úgy gondolom, hogy nálunk nagyon kiváló jogászok dolgoznak, és ezek a kiváló jogászok olyan feljelentéseket állítanak össze, amely feljelentések jogilag abszolút megalapozottak, tehát én úgy gondolom, hogy valahol máshol van a hiba, és nem a megalapozottságban.
Az utolsó, amit el szeretnék mondani: a Jobbik Magyarországért Mozgalom - úgy is mondhatom ezt, mint az a párt, amely 2018-ban kormányzásra készül - elképzelése az ügyészséggel szemben az, hogy amikor mi kormányon leszünk, akkor egy erős, független, de könyörtelen ügyészség legyen Magyarországon. Egy olyan ügyészség, amely egyértelműen azt a célt tűzi ki maga elé - amit a Jobbik is kitűz maga elé -, hogy ebben az országban az embereknek a jogbiztonságba és az igazságba vetett hitét vissza tudjuk állítani, ami azt jelenti, hogy úgy tekintsenek az ügyészségre is az emberek, hogy ha becsületes vagyok, akkor nincs félnivalóm, nincs mitől félnem, viszont ha bármilyen bűnt követek el, akkor teljesen mindegy, hogy ki vagyok, teljesen mindegy, hogy mi a vallásom, teljesen mindegy, hogy mi a politikai beállítottságom, teljesen mindegy, hogy milyen a bőrszínem, akkor is el fognak kapni és meg fognak büntetni. Mi egy ilyen országban szeretnénk élni, egy olyan országban szeretnénk élni, ahol a rend és a törvény abszolút be van tartva, mindenféle hovatartozás nélkül. Én ezt kívánom a továbbiakban az ügyészségnek 2018-ig is, amíg nem a Jobbik fogja kormányozni ezt az országot. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me