HORVÁTH IMRE

Full text search

HORVÁTH IMRE
HORVÁTH IMRE (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Az utóbbi időben Újpest polgárait két negatív esemény foglalkoztatja. Az egyik a Károlyi Kórház bezárása, amiről már államtitkár úrral itt szót váltottunk, a másik az önkormányzat Quaestor-köt-vény-ügye. Államtitkár urat a másodikkal kapcsolatban szeretném kérdezni azért, mert ebben a kérdésben közpénzről, közvagyonról van szó, és joggal érdekli Újpest állampolgárait, hogy hová tűnt a pénzük.
Tudomásom szerint az újpesti polgárok pénze a Quaestor közreműködésével kétmilliárd forint összegű, névre szóló államkötvény formájában került a Quaestor Zrt.-hez. A letét nem az azt kezelő szervezet vagyona, az visszajár az újpestieknek, de ez idáig nem kapták meg. Érdekességképpen mondanám el, hogy elgondolkoztató az a tény, hogy addig, amíg Százhalombatta, illetve Fót önkormányzata a sajtó nyilvánosságát kérte, feljelentést is tett, addig az újpesti önkormányzat vezetése nem élt ezzel a lehetőséggel.
Kérdezem államtitkár urat: jogszerűen várja-e el az önkormányzat, hogy a letétből visszakapja a pénzét, és ennek mikor kellett volna vagy mikor kellene megtörténnie? Lesz-e felelős ez ügy bekövetkezéséért; felelős-e ezen ügyben a Magyar Nemzeti Bank, netán felelős-e Újpest önkormányzati vezetése? Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MSZP soraiból.)
(13.20)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me