POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, a brókercégek által elkövetett pénzügyi szabálytalanságok, illetve törvénysértések, bűncselekmények következtében néhány önkormányzat költségvetése is érintett. Külön kell kezelni, hogy mely brókercégnél helyeztek el befektetéseket az önkormányzatok, és milyen típusú befektetéseket helyeztek el az önkormányzatok.
A Quaestor a működése során szabályszerűen forgalmazhatott államkötvényeket, és önkormányzatok vásároltak is államkötvényeket. Az újpesti önkormányzat 2 milliárd forint értékben vásárolt államkötvényt, amely a Quaestor csődjét követően nyomon követhető volt, hogy a 2 milliárd forintnyi államkötvény a KELER Zrt. értékpapírszámláján jelen van.
A Quaestor felszámolása egy folyamat, ez folyamatban van. A Fővárosi Törvényszék a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-t jelölte ki a cég felszámolójának. Nyilvánvalóan a felszámolás jelenlegi helyzetével kapcsolatban és a felszámolás ütemezésével kapcsolatban a felszámoló tud biztos időpontot mondani.
Mint ahogy az előző interpellációra vagy kérdésére megkapta azt a választ, hogy a Károlyi Kórház nem kerül bezárásra, és az újpestiek ugyanannyi szolgáltatási helyen vehetnek igénybe egészségügyi szolgáltatást, így az újpesti önkormányzat pénzével kapcsolatban is azt tudom önnek mondani, hogy az újpesti önkormányzat állampapírokat vásárolt, és ez a KELER-nél vezetett értékpapírszámlán megvan. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me