KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A közelmúltban az illetékes szakszervezetek sztrájkot helyeztek kilátásba arra az esetre, ha megvalósul a minisztérium azon tervezete, amely szerint 10 százalékos bértömegcsökkentést és létszámleépítést hajtanak végre az állami tulajdonú víziközmű-társaságoknál.
Egy nyilatkozat szerint ez csupán félreértés volt, azonban nem szabad leértékelnünk a problémát. Az ugyanis tény, hogy a szolgáltatók nagy bajba kerültek, és ennek részben a kormány is előidézője. Egy szakszervezeti vezető mondta azt, hogy ezek a cégek egészen addig nyereségesek voltak, amíg a rezsicsökkentéssel és egyéb adókkal nem rakták rájuk a terheket. A Jobbik álláspontja ezzel ellentétben az, hogy a rezsicsökkentést mi támogattuk, és a továbbiakban, a jövőben is támogatni fogjuk, azonban jól láthatóan annak fedezete nem a kormány által beígérten, a cégek extraprofitja volt, hiszen továbbra is hallani a Dunántúli Regionális Vízmű esetén is nevüket elhallgató dolgozóktól cégszintű pazarlásról, drága külsős munkavállalókról, alvállalkozókról, magáncélú gépkocsihasználatról, illetve vezetői prémiumokról. Október elején a szaktárca azt ígérte, hogy egy hónapon belül átvilágítják az állami tulajdonú regionális víziközmű-szolgáltatókat, így a siófoki székhelyű DRV-t is. Azonban itt nem állhat meg a vizsgálat, azt is fel kell tárni, hogy a kormány intézkedései nyomán milyen hátrányok érintik az ágazatot, hiszen ez egyébként újabb rezsicsökkentés esetleges forrása lehet.
Tisztelt Államtitkár Úr! Megkezdődött-e az ígért átvilágítás, és milyen konkrét lépéseket tervez a kormány az ágazat problémáinak megoldására, hogy a dolgozó magyar emberek is megtarthassák munkahelyeiket, illetve a lakosság a továbbiakban is olcsón vagy esetleg még olcsóbban jusson ivóvízhez és szennyvízszolgáltatáshoz? Köszönöm szépen. Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me