GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Három dolog, amit szeretnék mondani; az egyik az, hogy egy bizonytalan vagy mondhatni azt is, nem teljeskörűen átlátható gazdálkodási háttérrel megáldott törvényjavaslat az, ami előttünk áll. Igazából jó szívvel nem lehet támogatni a törvényjavaslatot.
A másik érvem, amiért elgondolkodtató ez a történet, arról a képviselőtársam szólt, magyarán az, hogy hogyan és miképpen lehet a hatékonyságot növelni, hogyan és miképpen lehet az árak színvonalát csökkenteni, és hogy magasabb szolgáltatási színvonal valósuljon meg, ezekre nem látjuk a garanciákat.
A harmadik dolog, ami nem tudja megerősíteni az igen szavazat életre hívódását, az pedig egyszerűen az, hogy - hogy mondjam - önálló baráti kifizetőhelyekként tekintik ezeket a szerveződéseket. Igen, igen, igen, tudja államtitkár úr is, hogy vannak 3, 4 meg 5 millió forintos kifizetőhelyeik, amelyeket életre hívtak, ugye, a pofátlan 2 millió forint feletti fizetések mellett, mint amiről annak idején beszéltek. Ha az én emlékképeim nem csalnak, akkor most a banki szektor 5 millió forintos, a stratégiai cégek esetében 4 millió forintos havi fizetéses nagyságrendek rajzolódtak meg. Tehát nem szívesen csatlakoznánk és személy szerint sem csatlakoznék egy olyan történethez, amely az önök által pofátlannak minősített 2 millió forint feletti jövedelmek esetében akár még annak idején a pedagógusi végkielégítésekhez kapcsolódóan 98 százalékos adóterheket is rótt ki, most meg 5 millió forintokat zsebre tehetnek az emberek.
Lehetne még egyéb más indokokat is találni a történethez, csak azt akartam jelezni, hogy ezek mind-mind gátat szabnak e tekintetben. Azt szeretném nagy tisztelettel kérni államtitkár úrtól, hogy ne is nagyon akarjon erre magyarázatot adni, mert úgysem lehet elfogadni. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)
(17.50)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me