VÉCSEY LÁSZLÓ,

Full text search

VÉCSEY LÁSZLÓ,
VÉCSEY LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2015. október 1-jén megtárgyalta a T/6136. számon benyújtott, a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság a házszabály 46. §-a alapján 29 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést fogadott el.
Az összegző módosító javaslat tartalmazza a Gazdasági bizottság által benyújtott iromány érdemi változtatásra irányuló részeit. Az iparági szabályozás lehetővé teszi a villamosenergia-ellátás biztosítását úgynevezett egyetemes szolgáltatás keretében is, a lakossági fogyasztók és a törvényben meghatározott egyéb felhasználók, jellemzően kisvállalkozások esetében. Az egyetemes szolgáltatás biztosítása érdekében számos ügyfélbarát feltételt találunk, amelyek a felhasználók érdekeinek érvényesülését hivatottak elősegíteni például a hatósági ár kialakításában.
A kormány célja ezzel a törvényjavaslattal újabb kedvezmények bevezetése a fogyasztók megfelelő színvonalú kiszolgálása érdekében. Az elfogadott módosító javaslattal tehát így még közelebb kerülhetünk a törvényjavaslat által megfogalmazott célhoz, vagyis hogy az egyetemes szolgáltatás keretei között történő folyamatos villamosenergia-ellátás biztosítása megtörténjen azon felhasználók tekintetében is, akiknél a szolgáltatói tevékenységet befejező társaság átmenetileg nem biztosítja. Ehhez a módosításhoz kérem tisztelt képviselőtársaim támogatását. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me