L. SIMON LÁSZLÓ,

Full text search

L. SIMON LÁSZLÓ,
L. SIMON LÁSZLÓ, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt kell hogy mondjam, képviselő asszony, hogy a probléma leírásában, a látleletben nincsen közöttünk vita. Ön már korábban is és más képviselőtársunk is fordult ilyen tartalmú kérdéssel miniszter úrhoz, és akkor is a válaszokból egyértelműen kiderült, hogy a problémát alapvetően hasonlóan látjuk, és nincs köztünk véleménykülönbség abban, hogy itt bizony nagyon súlyos veszteség ért számos, értékes munkát végző magyar állampolgárt. Ugyanakkor a megoldás nem elsősorban a kormány kezében van.
Mindenesetre néhány információval hadd egészítsem ki azt, amit képviselő asszony mondott, hiszen valóban az Információs Hivatal számos munkatársa vezette a számláját a Honvéd Egészségpénztárnál, nagyon sok titkosszolgálati dolgozó mellett katonák és rendőrök is jóhiszeműen jártak el, amikor nem brókerházra bízták a pénzüket, nem akarták kockáztatni a megtakarításaikat, hanem befizették az önkéntes egészségbiztosítási járulékot.
Arról ők sem tehetnek természetesen, hogy akikre a pénzüket bízták, akiket megbíztak azzal, hogy kezeljék a pénzeiket, azok az ő tudtuk és a hozzájárulásuk nélkül olyan kockázatos döntést hoztak, aminek a következményeit az előbb képviselő asszony is elmondta.
Nagyon fontos azt egyértelművé tenni, tisztelt képviselőtársaim, hogy nincsen semmilyen összefüggés aközött, hogy titkosszolgálati dolgozók, katonák és rendőrök helyezték el a pénzüket a Honvéd Egészségpénztárnál és a munkahelyük, tehát a munkakörük között, hiszen nem volt ilyen kötelezettségük. A döntésüket önállóan hozták meg, semmilyen módon nem befolyásolta őket sem a kormány, sem a munkaadójuk.
Éppen ezért nem is a kormánynál van, jelen pillanatban nem is itt pattog a labda, tisztelt képviselő asszony. Mint ön is tudja, a 2013-ban elfogadott törvény alapján az Országos Betétbiztosítási Alap által nyújtott biztosítás nem terjed ki a biztosító, az önkéntes biztosítópénztár, valamint a magánnyugdíjpénztár betéteire, így a Honvéd Egészségpénztár betéteire sem.
Majd az egy percben folytatom, hogyha elnök úr elveszi tőlem a szót. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me