L. SIMON LÁSZLÓ,

Full text search

L. SIMON LÁSZLÓ,
L. SIMON LÁSZLÓ, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselő Asszony! Még egyszer mondom: az, hogy a Honvéd Egészségpénztárnál helyezték el egyébként állami alkalmazottak is a pénzeiket, ez semmilyen módon nincs összefüggésben azzal, hogy egyébként állami alkalmazottak, és nincs összefüggésben azzal sem, hogy a Honvéd Egészségpénztár vezetői kockázatos befektetésekbe forgatták be az ő pénzüket.
Ugyanakkor az az előbb említett jogszabályi változás, amelyre hivatkoztam, tehát a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi törvény annak idején, amikor ezt a parlamentben elfogadtuk, a betétbiztosítási rendszerre vonatkozó uniós irányelveknek megfelelő volt, tisztelt képviselő asszony. Éppen ezért nem tudtunk ezen túlterjeszkedni. Ugyanakkor való igaz, miniszter úr is azt jelezte, hogy tovább vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy miként tudunk segíteni a károsultakon.
A Buda-Cash esetében külön törvény nem született, mint a Quaestor esetében. A Honvédelmi bizottság módosítását nem tartottuk szerencsésnek. Ezért a kormány ugyan nem kíván lemondani a rendvédelmi dolgozók megsegítéséről (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), de valamilyen megoldást a jövőben az ellenzékkel közösen lesz érdemes találni. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok és az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me