IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Amikor az LMP a szerencsejáték-függőség csökkentése kapcsán tett fel kérdéseket a nyáron, azt a választ kapta a kormánytól, hogy 2015 harmadik negyedévében hirdetik ki a részletes játékosvédelmi szabályokat tartalmazó kormányrendeletet. Azóta már a negyedik negyedévet tapossuk, de a szabályozás még mindig nem jelent meg. Láttuk ugyanakkor a rendelettervezetet, de az még nagyon komoly hiányosságokat mutatott. A Magyarországon élő, ön szerint is elismerten 150 ezer kóros játékfüggő érdekében valódi és hatékony intézkedésekre lenne szükség, nem pedig toporgásra.
De van itt egy másik óriási hiányosság is a kaszinókkal kapcsolatban. Továbbra sem akarják Andy Vajna luxuskaszinóit bekötni az adóhatósághoz. Varga Mihály miniszter úr egy múlt heti interjújában elárulta, hogy a szolgáltató szektor számos újabb szereplőjének előírhatják az online pénztárgépek használatát, így a szervizek, gépjárműalkatrész-kereskedők, pénzváltók, masszőrök, de akár a diszkók és fitneszklubok is közvetlenül be lesznek kötve a NAV-hoz.
Tisztelt Államtitkár Úr! Hogy lehetséges az, hogy a sarki fűszerestől kezdve a masszázsszalonokon át a konditermekig mindenkit közvetlenül bekötnek a NAV-hoz, egyedül Andy Vajna és Szima Gábor százmilliárdos forgalmat bonyolító kaszinói maradnak ki ebből a szabályozásból? Ők továbbra is a lelkiismeretük szerint vallják be a nyerőgépek bevételeit, őket továbbra is csak szúrópróbaszerűen ellenőrzi az adóhatóság, apró kis kamerák felvételeit elemezve. Ez így teljesen képtelenség egyébként. Ez hogyan engedhető meg a csak a tavalyi évben több mint 800 ezer látogatót és közel 130 milliárd forintot megmozgató kaszinóipar esetében? Meddig védik még Andy Vajna kaszinóbizniszét, meddig hizlalják még kedvenc offshore-lovagjukat?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me