L. SIMON LÁSZLÓ,

Full text search

L. SIMON LÁSZLÓ,
L. SIMON LÁSZLÓ, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Egy újabb példáját láthattuk annak, hogy milyen akkor, amikor a gyűlöletcunami elárasztja a Házat. (Moraj és derültség az MSZP és a Jobbik soraiból.) Tisztelt Képviselő Úr! Amikor ön arról beszél, hogy az elmúlt évet bandaháború jellemezte, akkor nyilvánvalóan a saját maguk belső viszonyairól beszélt, és nem arról a fegyelmezett és a közjót figyelembe vevő kormányzásról, ami jellemzi a harmadik Orbán-kormány tevékenységét.
Ön 38 százaléknyi szegényről beszél, tisztelt képviselő úr, ez már-már egy ilyen visszatérő közhely, toposz az önök megszólalásaiban (Korózs Lajos: Magyar Tudományos Akadémia legfrissebb kutatása!), és minden valóságot és tényleges adatot nélkülöző információ, amire egyébként a magyar társadalom teljes egésze rácáfol, és amely nyilvánvalóan nem igaz.
De hogy nézzük, mi is az igazság, tisztelt képviselő úr, 2010 óta kormányzunk, 2010 óta 241 ezer fővel csökkent Magyarországon a szegénységnek kitettek száma. (Dr. Rétvári Bence: Így van!) 2010-ben, amikor önöktől átvettük a kormányzást, 3 728 900 volt a foglalkoztatottak száma, 2015 első félévének a végén 4 224 000 fő, ez összesen 495 100-zal… (Moraj és folyamatos közbeszólások az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me