DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ
DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Június 6-án járt le a Quaestor-károsultaknak az a határideje, amikor benyújthatták azt az igényüket, amely szerint az elfogadott törvény alapján a kártalanításban részt vevő szervezeteknek augusztus 6-a volt az utolsó határnapja arra, hogy kártalanítsák a Quaestor-brókerbotrányban a pénzüket, megtakarításukat elvesztett embereket. Azóta én több levelet írtam önöknek is, az NGM-nek is.
Közben kiderült, hogy az ön szakmai álláspontja is, ahogyan a miniszterének a szakmai álláspontja is más, mint például Tállai államtitkár úr vagy Kovács államtitkár úr álláspontja, mely szerint az alkotmánybírósági eljárás nincs halasztó hatállyal egy törvény végrehajtására, a köztársasági elnök pedig aggály és észrevétel nélkül aláírta és kihirdette ezt a törvényt, tehát ez a törvény hatályos és érvényes, és ön szerint is, énszerintem is végre kell hajtani.
(16.50)
Küldtek engem önök is a BEVA-hoz, az MNB-hez, a Quaestor Alaphoz, mindenkinek írjak levelet, mert önöknek nincs erre hatáskörük. Konkrétan ezt az ügyet, illetve a 32 ezer károsult és családjaik ügyét dobálják körbe, mint a forró krumplit egymás között. Én nem fogok beállni ebbe a sorba, azért sem, mert Orbán Viktor miniszterelnök úr ma adott, úgy gondolom, egy eléggé fontos nyilatkozatot, talán ami erre az ügyre is igaz. Napirend előtt a miniszterelnök úr azt mondta, hogy a törvények tiszteletére és betartására irányuló kultúránkat kívánjuk megvédeni.
Akkor azt szeretném megkérdezni, hogy ha a szakmai álláspontunk is helyes, és a miniszterelnök is ezt mondja, és úgy gondolom, hogy ez egy olyan zsinórmérték, amit elfogadhatunk attól függetlenül is, hogy melyik pártnak az elnöke a miniszterelnök, akkor meg szeretném kérdezni az államtitkár urat, hogy melyik időpontban kívánják betartani a törvényt. Kérem szépen, hogy hónap és nap megjelölésével szíveskedjen válaszolni. Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me