DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a Mentelmi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Mint az önök előtt is ismert, Papcsák Ferenc úr 2015. július 7-től tölti be a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöki tisztét. Az összeférhetetlensége megszüntetése érdekében 2015. augusztus 5. napján lemondott a Fidesz-KDNP jelölő szervezetek által az országgyűlési képviselők 2014. évi általános választásán állított közös pártlistájáról szerzett mandátumáról.
A megüresedett mandátumot a Nemzeti Választási Bizottság 131/2015. számú, 2015. szeptember 4-én kelt határozatával Hollik István úr részére kiadta. A határozat 2015. szeptember 7-én 16 órakor jogerőre emelkedett. A megbízólevél átadására 2015. szeptember 7-én került sor. Az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. számú országgyűlési határozat 9. § (2) bekezdése szerint a Mentelmi bizottság a múlt heti ülésén megvizsgálta a Hollik István úr mandátumigazolásához szükséges iratokat. Időközben a képviselő úr nyilatkozatában jelezte, hogy vele szemben összeférhetetlenségi ok nem áll fenn, tehát képviselői jogait majd gyakorolhatja.
A fentiek alapján a Mentelmi bizottság egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül a következő határozatot hozta: a Mentelmi bizottság javasolja az Országgyűlésnek, hogy igazolja Hollik István úr mandátumát. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me