VARJU LÁSZLÓ

Full text search

VARJU LÁSZLÓ
VARJU LÁSZLÓ (Független): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Mostanra eljutottunk oda, hogy egy olyan helyzetben, olyan szituációban, amikor képviselőtársam, Simon képviselő úr úgy kezdte a felszólalását, hogy technikainak tűnik ez a módosítás, aközben sokkal inkább tartalmi kérdésről van szó. Úgy tűnik, nemcsak a kormánynak tűnt fel, hogy az, amit tesz, éppen micsoda, hanem az ellenzék számára is egyértelmű. Lehet, hogy ez a kormánynak meglepetés, de tisztelettel jelzem, hogy az önök cseles kísérlete - nagyon idézőjelbe lehet tenni a „cselest” - rendkívül káros, és lelepleződik éppen ennek a vitának a nyomán.
Pontosan tudjuk, és itt a hozzászólásokban már el is hangzott, hogy szakmailag elfogadhatatlan, politikailag kezelhetetlen az, amit önök csinálnak. S ehhez vegyünk még egy szempontot hozzá: gazdasági oldalról is komoly hátrányokat, kockázatokat, az adófizetők pénzéből több kiadást jelent az, amit önök ezzel az előterjesztéssel csinálnak.
Mi történik igazából? Az, hogy a központosított megoldás után a haverjaiknak létrehozott intézetbe igyekeznek olyan feladatot kiszervezni, amit sok milliárd forintért akarnak majd elvégeztetni, miközben a nemzetközi sztenderdnek megfelelő eljárással végezhetnék ezt a munkát, ráadásul azoknak a szervezeteknek, azoknak a dolgozóknak, akik ott dolgoznak, ehhez megvan a lehetőségük, megvan a felkészültségük, és ezt a feladatot el tudnák végezni.
Ennek a törvénynek az elfogadására, mondjuk úgy, hogy van komoly esély, hiszen önök ezt át fogják erőltetni, de ennek az a következménye, hogy a fideszes barátok után az Országos Levéltárban bizonyára számíthatnak elbocsátásra is, hiszen önök onnét kiszervezik ezt, és ezt a munkát nem velük, ahol egyébként a kapacitás rendelkezésre áll és a forrás megvan, végeztetik el. Ezért önök ebből a szempontból komoly kárt okoznak.
Éppen ezért részünkre elfogadhatatlan az az előterjesztés, amit önök idehoztak, hiszen sem szakmailag, sem politikailag, sem pedig gazdasági oldalról nem indokolható. Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket.
(Mirkóczki Ádámot a jegyzői székben
Schmuck Erzsébet váltja fel.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me