NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN

Full text search

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársak! Orbán Viktor miniszterelnök tegnap így fejezte be napirend előtti felszólalását: „Végezetül azt kérem önöktől, hogy párthovatartozástól függetlenül támogassák a magyar kormányt a tömeges bevándorlás elleni küzdelemben, mert hazánk csak egy van, és azt mindannyiunknak kötelessége megvédeni.”
Nos, a parlamenti patkóban elhelyezkedő politikai pártok és frakciók közül nem mindenki vette komolyan, ha nagyon finoman fogalmaznék, ezt a kérését a magyar miniszterelnöknek, és gyakorlatilag a tegnapi nap folyamán többször is példáját adták annak, hogy hogyan lehet a magyar emberek érdekeivel szembehelyezkedni, hogyan lehet a hazánkat törvénytelenül elárasztó migránsok oldalára állni.
Ha csak azt nézzük, hogy a miniszterelnök úr arról is beszámolt, megköszönve egyébként a határőrizeti feladatokat és a migrációval kapcsolatos feladatokat ellátó rendőröknek, katonáknak, hivatalnokoknak (Gőgös Zoltán: Nem köszönte meg! Nem igaz!) és természetesen a karitatív és civil szervezeteknek a munkáját, a miniszterelnök úr azt mondta, hogy még állami támogatásban is részesülnek (Gőgös Zoltán: Csókosok!), és a tegnapi nap folyamán gyakorlatilag a baloldali média össztüzet zúdított a miniszterelnök mondataira, mondván, hogy ez nem igaz. Nos, kérem, múlt héten jelent meg a Magyar Közlönyben az 1659/2015. IX. hó 15-én kelt kormányrendelet, amelyben a miniszterelnök a Karitatív Tanács három tagjának 200 millió forintos állami támogatást nyújt pontosan a migrációs feladatok ellátására, a hazánkba érkező migránsok megsegítésére három olyan szervezetnek, amelynek rendezettek a viszonyai, amely a Karitatív Tanács tagja, és amely gyakorlatot szerzett és kapcsolatot épített ki 2013-ban a vajdasági árvíz kapcsán. Nem azt mondta a miniszterelnök úr, hogy mindenféle rendezetlen hátterű szervezeteknek, idegen támogatásból élő szervezeteknek kell pénzt adni, hanem azoknak, akik megbízhatók, akik ezt a feladatot régóta és nagyon nagy tapasztalattal látják el, és teljes egészében el fognak tudni számolni azzal a közpénzzel, amiről egyébként az alkotmány is azt mondja, hogy csak olyan szervezetek támogathatók, amelyeknek tiszta a hátterük.
De hát itt volt a törvényjavaslatunk, amely arról szólt, hogy a honvédséget vonjuk be a határőrizeti feladatok ellátásába, a rendőrségnek egy ilyen különös helyzetben adjunk pluszjogosítványokat. Erre is nemmel szavaztak önök a tegnapi nap folyamán, pedig mindhárom biztosíték, amit önök kértek, amit folyamatosan emlegettek, az egyik a fegyverhasználat, a másik a magánlakásokba való behatolás, a harmadik a rendőrség jogosítványainak el nem vonása, ez mindhárom garanciát kap a törvényben, vagy nincs belefoglalva ebbe a jogszabályba. Önök azt mondták, hogy nem biztosíték a honvédség bevonása, hiszen a határzár, az a műszaki határzár, az az élőerős védelem, az a jogi védelem, amit egyébként már a szerb-magyar határon használunk, gyakorlatilag semmire sem jó.
Itt vannak a tegnapi adatok a kezemben, hogy a szerb határon összesen 84-en jöttek át illegálisan, tehát 84 elfogás történt. Emlékszünk arra, hogy egy héttel ezelőtt még 9328 embert fogtak el, tegnap 84-et; és ott, ahol még nincs teljes egészében kiépülve a védelmi rendszer, amellyel kezelni tudjuk a Magyarországra érkező migránsok hadát, a tegnapi nap folyamán 3235 elfogás történt. Tehát teljes egészében az, amit önök állítanak, meghiúsult ezeknek a számadatoknak az alapján. Tehát a valóság köszönő viszonyban sincs azzal, amit a hazai baloldal állít.
Ma pedig itt van előttünk egy országgyűlési határozati javaslat, amely üzenet az Európai Unió vezetőinek, amiben szintén nem kérünk semmi mást, mint hogy végre nyissák ki a szemüket, végre hallják meg az emberek hangját, helyezzék új alapokra a migránspolitikájukat, és végre cselekedjenek.
Ma is ki fog derülni, hogy a baloldal mit gondol az illegális bevándorlásról, kiknek az oldalán áll. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
(9.50)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me