DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Full text search

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A 2013-ban újraírt választási eljárási törvényre és nemzetbiztonsági érdekre hivatkozva gyártotta le tavaly az állam a konkurencia kizárásával a szavazólapokat Gyurcsány Ferenc egykori üzletfelének érdekeltségével.
Így a korábban a Gyurcsány okán támadott Erdős Ákos cége egy 2,5 milliárdos üzletet kapott tálcán - írta a Magyar Nemzet -, Erdős Ákos érdekeltségébe tartozik ugyanis az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt., amelyet nyílt közbeszerzés nélkül, gyakorlatilag titokban jelöltek ki az elmúlt három választásra a szavazólapok gyártására és szállítására.
A Nemzeti Választási Iroda arra hivatkozva, hogy a nyilvánosságot ki kell zárni, nemzetbiztonsági érdekeket hozott fel, illetve azt, hogy azokon a szavazólapokon a biztonsági elemek illetéktelen kezekbe ne juthassanak, ez volt az alapvető indokuk. Ebben tökéletesen igaza van, azonban az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt., amely Gyurcsány Ferenc egykori üzletfelének érdekeltsége, és amelyben egyébként igazgatósági elnök is Erdős Ákos - aki egyébként a cégnyilvántartás szerint az Amerikai Egyesült Államokban, bostoni címen érhető el -, szóval, ennek a cégnek valójában olyan részvényesei, tulajdonosai vannak, mint az EGC, az EG Capital LLC 11,5 százalékos tulajdoni hányaddal, a Digital Forest 6,7 százalékos aránnyal.
Bár az MSZP–SZDSZ-kormányzás idején úgy látszott, hogy nagyon szúrja a szemét a Fidesznek a Gyurcsány-üzletfél, Erdős tevékenysége, most mégis összenő, ami összetartozik, bátran tömik pénzzel a fideszes kormányok a Gyurcsány-oligarchákat, ráadásul olyan indokokat felhozva, mint a nemzetbiztonsági érdek, akkor, amikor az elvégzendő munkát olyan cégre bízzák, amelynek tulajdonosi háttere hemzseg a külföldi jogi személyektől.
Mindezekre tekintettel kérdezem államtitkár urat: miért támogatja a konkurencia kizárásával a Gyurcsány üzleti partnercéget az Orbán-kormány?
Nem érzik-e, hogy alaptalan a nemzetbiztonsági hivatkozás akkor, amikor külföldi cégek a részbeni tulajdonosok a kiválasztott cégben? Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me