DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT igazságügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Ön is tisztában van azzal, hogy a Nemzeti Választási Iroda a kormánytól független szervezet.
(14.10)
Ezzel együtt is az Igazságügyi Minisztérium, készülve az ön kérdésére, megkérdezte a Nemzeti Választási Iroda kollégáitól, hogy mi történt ebben a konkrét ügyben. Megjegyzem, hogy ön is a Nemzeti Választási Irodához fordulhat, hiszen az országgyűlési képviselők a kérdéseikre felvilágosítást kaphatnak, amennyiben az a munkájukkal összefüggő kérdés.
A Nemzeti Választási Iroda válaszaiból az én összegzésem - mármint a válaszok értékeléséből - az, hogy a Nemzeti Választási Iroda törvényes eljárást bonyolított le, kizárólag műszaki és biztonsági szempontokat tartott szem előtt, amikor az érintett nyomdát megbízta. Valóban úgy van, ahogy ön mondja, hogy a 218/2011. X. 19-ei kormányrendelet könnyített beszerzési eljárás lehetőségét biztosítja a Nemzeti Választási Irodának, illetve a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény alapján az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának határozata alapján kerül sor a nem nyílt eljárás szabályainak alkalmazására. Kétségtelenül igaz, és ezt ön sem vonta kétségbe, hogy a szavazólapok hamisítás elleni védelemmel történő ellátásához az országnak alapvető biztonsági, nemzetbiztonsági érdeke fűződik. A szavazólapok előállítása során biztonsági elemeket kellett alkalmazni, és az ezekre vonatkozó információkat javasolt volt legalább nemzeti „titkos” minősítéssel ellátni. Ezt tudtam ilyen rövid idő alatt megállapítani az egyébként nem az Igazságügyi Minisztérium felügyelete alá tartozó állami szerv esetén. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me