DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Már csak azért is fontos volt a pincehelyiek egészségi állapota, hiszen az elmúlt időszakban a kormány 200 millió forintot költött arra, hogy ott javítsa a berendezéseket, tehát nemcsak külföldi adományokból, de magyar és európai uniós forrásokból is igyekeztünk fordítani az ott lévők egészségének javítására.
Ugyanakkor a pincehelyi telephelyet július 1-jétől vette át a Dombóvári Szent Lukács Kórház. Az átadás-átvételre a teljes Tolna megyei egészségügyi együttműködési koncepció részeként került sor, és elsősorban azért, hogy egy TIOP-projektből ide is juthassanak fejlesztési források.
A betegbiztonságot garantáló szakmai minimumfeltételeknek megfelelően, mivel egyéb ellátásokhoz hiányoznak a diagnosztikai feltételek és a társszakmák, Pincehelyen az idős betegek ellátása jelenti hosszú távon a működtethető profilt, így ennek a projektnek is az volt a célja, hogy ehhez a funkcióváltáshoz megteremtse a feltételeket. Így közel 200 millió forintos forrás érkezett, többek között nyílászárókat újítottak fel, gépészeti rendszereket korszerűsítettek 178 millió forint értékben, és 10 millió forint értékben vásároltak orvosi eszközöket is a további működéshez, így egy teljes épületszárny teljes mértékben megújulhatott. Itt két szinten elhelyezkedő, 39 ágyas, idős betegek ellátását szolgáló osztály fog működni, a felújításoknak köszönhetően pedig a hatékonyság is nőtt, hiszen egy pavilonnal csökkent a számuk az ott lévő pavilonoknak.
A felújítás alatt is működik a kórházban a laboratórium, a vérvételi hely és a belgyógyászati szakrendelés, további szakrendelések ideiglenesen kerültek áthelyezésre a tamási rendelőintézetbe, de nyilván a projekt zárásakor ezeket visszahozzák. A szakrendelések közül egyébként a sebészeten heti két napon van rendelés, ezeken 10-10 beteg jelenik meg, a szülészet-nőgyógyászati szakrendelésen - ez heti egy napon érhető el - ismételten csupán 10 beteg jelenik meg, így a betegforgalmi adatok alapján nem indokolt a szakrendelések időtartamának bővítése, amit ön kért, és a szükséges minimálszakmák megmaradnak, azonban az egynapos sebészetnek nincs meg a megfelelő orvosszakmai háttere.
Összességében tehát elmondhatjuk, hogy 200 millió forinttal igyekeztünk a szakellátáshoz való hozzájutást fejleszteni Pincehelyen is.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me