HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Kérem, most elsősorban ne nekem válaszoljon, hanem a helyieknek, az ott élőknek, hiszen ők kértek fel arra, hogy feltegyem most önöknek ezt a kérdést. Miután új egészségügyi államtitkára lesz az önök kormányának, ezért újból felvetem a pincehelyiek problémáját, hátha más szemlélet jön, jobb szakmai döntés születik, és megváltozik a pincehelyi kórház sorsa. Még nem késő.
Tolna megyeiként a Pincehely és környékén élők problémáiról nekem mindenképpen beszélnem kell a Parlament falai között, hiszen a pincehelyi kórház sorsa nemcsak érzelmi kérdés, főleg a pincehelyieknek, a 17 környékbeli településen élő embereknek. Az idetartozó 17 település lakói most akár több mint egy órát is utazhatnak majd, hogy eljussanak a dombóvári, a szekszárdi vagy a siófoki kórházhoz. Az itt élő embereknek ez nemcsak érzelmi kérdés, hanem az egészségük múlik rajta.
Az itt lakók anno tüntettek ezért a kórházért, tüntettek az intézményért. Mindent megtettek azért, hogy megmentsék a kórházukat, hogy az intézményük fennmaradhasson. A holland testvérvárosuktól eszközöket, szekrényeket, ágyakat, matracokat szereztek, amelyek, ha most arra jár az ember, kint vannak a kórház udvarán, ott fekszenek az enyészetnek. Azt gondolom, hogy ez nem maradhat így.
Éppen ezért kérdezem most az államtitkár urat, számíthatnak-e az itt lakók arra, hogy legalább a szakrendeléseket újraindítják; számíthatnak-e arra, hogy az ellátásuk biztonsága érdekében legalább az egynapos sebészet megmaradhat a kórházban, így egy-két aktív ágyat visszaadnak. A jobb döntés reményében, és az ott élő emberek kérdésére válaszolva várom válaszát, és tényleg kérem, ne egy ellenzéki képviselőnek válaszoljon, hanem az ott élő embereknek, mert ezt ők kérdezik önöktől. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me