DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Én úgy gondolom, ha egy projekt messze felülteljesíti azokat az indikátorait, amivel az uniós finanszírozási eljárásban megkapta az eredeti támogatását, azt hiszem, az nagy siker. Hogy 1750 fő bevonása helyett 2700 főt sikerült bevonni az ön által is említett, roma nők képzésével, foglalkoztatásával kapcsolatos programba, az szerintem siker. Hogy 1000 fő kiképzésbe vont személy helyett 1107 fő ment végig a programon, azt hiszem, ez szintén siker. Hogy nem 750 fő szerezte meg a bizonyítványát, hanem 1012, ez szintén túlteljesítése az eredeti számoknak, és nyilván ez magával hozta azt, hogy nem 40, hanem 45 rendezvényt tartottak országosan.
Hogy szociális gondozó és ápoló lett 257 ember, és ez egy tíz hónapos, tehát mondhatjuk, egy egész éves képzés volt, azt hiszem, ez szintén nagy előrelépés. Gyermek- és ifjúsági felügyelő lett 329 fő, ezt szerintem szintén 21 képzésben megvalósítani, 329 fő ilyesfajta képzését, azt hiszem, hogy már előrébb vitte ezt a 329 embert erősen. Szociális asszisztens, ami egy érettségire épülő képzés volt, ezt is 38-an tíz hónap alatt elvégezték. Óvodai dajkának 19 képzés során 357 embert képzett ki a projekt, és a kisgyermekgondozó és -nevelőit - amit ön itt az előbb becsmérelt - 31 fő végezte el tíz hónap alatt, ez összesen 60 képzés és 1012 fő. (Bangóné Borbély Ildikó: És van már állásuk?) Azt hiszem, hogy ezek az emberek már biztosan előrébb vannak, közelebb jutottak a munka világához.
Bizony, sokféle európai uniós forrásból finanszírozott támogatás volt, de ez kézzelfoghatóan ezeknek az embereknek segítséget jelentett, és a legfontosabbat adta meg, azt, amit az eddigi életük során nem sikerült elérniük, hogy olyan végzettséget szereznek, amivel utána el tudnak helyezkedni, ez mindannyiunk számára szerintem siker. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me