IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Néhány hete Farkas Flórián miniszterelnöki biztos alkalmasságáról, alkalmatlanságáról kérdeztem Balog Zoltán emberierőforrás-minisztert, Farkas Flórián alkalmatlanságát jó néhány uniós program gyanús megvalósításával támasztottam alá.
A miniszter úr nem is nagyon tudta védeni a mundér becsületét, a sok közül egyedül a „Nő az esély - ezer roma nő képzése” című programot vette védelmébe, kijelentve, hogy egyébként ez az egyik legsikeresebb program a foglalkoztatást tekintve. Mi egyáltalán nem ezt gondoljuk, sőt tragédiának tartjuk, hogy ez számít a legsikeresebb programnak. Vajon milyen lehet a többi? A miniszter úr szerint ezt még Brüsszelben is az egyik legsikeresebb programnak tartják. Ha ez így van, akkor ott is nagyon komoly gondok vannak.
Nézzünk csak néhány részletet! Mitől lenne sikeres az a program, ahol másfél milliárd forintból képeztek ezer főt, vagyis egy fő képzése, résztvevőnként a program során - a megélhetési támogatást levonva ebből a számításból - egymillió forintba került? Egymillió forintba kerül egy pár hónapos dajkaképzés, egy gyermek- és ifjúsági felügyelő képzése, egy szociális gondozó képzése? Ez nonszensz. Egymillió forintból nem pár hónapos OKJ-s képzést, hanem komplett egyetemi alapképzést lehet már finanszírozni.
Mitől lenne sikeres az a program, ahol sikerült milliós luxusrendezvényt összehozni a Podmaniczky-Vigyázó Kastélyban? Mitől siker az, ha sok millió forintért tartunk úgynevezett érzékenyítő tréningeket fürdővárosokban?
Tisztelt Ház! Ez nem siker, hanem ugyanolyan pazarlás, és ugyanúgy felveti a korrupció és más bűncselekmények gyanúját, mint ahogy láthattuk a „Híd a munkába” programnál vagy az „Út a szakmaválasztáshoz” projektnél. Az előbbinél az EMMI is megállapította már a szabálytalanságokat.
A „Nő az esély” program ugyanolyan tragédia a hatékonyságát illetően, mint minden, amihez az Országos Roma Önkormányzatnak és Farkas Flóriánnak köze van.
Tisztelettel várom válaszát a változtatásokról. (Taps az LMP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me