KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Mint ön is tudja, 2014. évben a Balaton régió volt az utolsó a hazai turisztikai régiók közül a vendégéjszakák számának tekintetében. Már ez is jól mutatta azt, amit a helyben élők is éreznek, mégpedig azt, hogy az elmúlt ciklusok kormányai, legyenek akár szocialisták vagy fideszesek, magára hagyták a Balatont. Nincs egységes fejlesztési koncepció, alacsonyak a fejlesztési források. Az is bizonyítja ezt, hogy a Balaton Fejlesztési Tanács rekord alacsony állami támogatáshoz jutott az idei évben, és kizárólag jobbikos nyomásra lesz valamivel magasabb 2016-ban. (Zaj, közbeszólások.)
Ha a tavalyi számok elkeserítőek voltak, akkor mit mondjunk az idei adatokat látva? Januártól júniusig a nyolc hazai turisztikai régió közül hét növekedést tudott produkálni, és a balatoni az egyetlen, amelyben csökkent a vendégéjszakák száma.
Történt mindez úgy, hogy egy jó nyarat, turisztikailag és időjárási szempontból is jó nyarat tudhatunk magunk mögött, és mégsem sikerült növelni, sőt csökkent a vendégéjszakák száma a tó partján.
Ez is mutatja, hogy nem elég a jó idő, ha közben nincs mellétéve a szükséges támogatás vagy fejlesztési forrás. Önök is évek óta ígérgetnek, hogy majd ezen a területen is jobb lesz, de a számok ismét azt mutatják, hogy nem lett jobb. Egyik legnagyobb nemzeti kincsünk, a Balaton sereghajtó lett, ami számunkra egész egyszerűen elfogadhatatlan.
Tisztelt Államtitkár Úr! Mikor kíván tenni érdemben a kormány a Balaton régióért, a Balaton régió turizmusának fellendítéséért? Mikor hajlandóak végre megfogadni a Jobbik évek óta hangoztatott javaslatait a térség fellendítésére? Várom érdemi válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me